Busuioc pentru dezlegarea secretomaniei doamnei ministru al lui Iohannis de la Educație

Roland Cătălin Pena

În timp ce Ligia Deca, ministrul impus de președintele Iohannis pentru a ne pricopsi cu legi ale Educației „corect politic”, nu vrea nici picată cu ceară să arate proiectele viitoarelor victime, românii și copiii lor, o altă instituție dă dovadă de transparență maximă.

Fostul consilier prezidențial Ligia Deca, trimis de la Cotroceni în guvern cu misiunea de a face „România Educată” după chipul și asemănarea lui Iohannis, agent sub acoperire al „corectitudinii politice” – noua față a comunismului din zilele noastre, ne ia pe toți de proști și ne spune că proiectele au fost în dezbatere publică.

Foto: Ligia Deca și Klaus Iohannis
Foto: Ligia Deca și Klaus Iohannis

Minciuna pe care ne-o servește este susținută – cum altfel?, de goarna nr. 1 din PNL a președintelui, „feminista – corectă politic” dincolo de puterile ei Alina Gorghiu.

Citește și Ministrul lui Iohannis minte de îngheață Legile educației. Ce face Ligia Deca e scandalos

Când toți cei interesați de viitorul țării, de la vlădică la opincă, știm că în dezbatere au fost proiectele fostului ministru Sorin Câmpeanu, forțat să demisioneze, și nu cele ale Ligiei Deca, doamna Alina n-are nicio reținere să ne arunce minciuna în față:

„Sunt uşor mâhnită de întâmplarea cu legile educaţiei, care au stat în dezbatere publică luni de zile, s-au formulat zeci de mii de amendamente, s-au făcut dezbateri în fiecare judeţ şi nimeni nu a avut din partea PSD, până la acest moment, ceva de obiectat”.

Alo, doamna Alina? Câte luni, mai exact, că doamna Ligia are doar patru de când ați pus-o în fotoliul Educației?

Și, ca dovadă că minciuna are picioare scurte, doamna Alina ne mai scuipă una-n față:

„Dânsa (Ligia Deca – nota CETĂȚEANUL) s-a angajat să facă toate discuţiile cu partidele din coaliţie”.

Hop-așa!

Păi, doar cu „partidele din coaliție”? Cu poporul de ce nu discutați, nu se ridică la nivelul dumneavostră intelectual? Îl considerați mai prost?

Alina Gorghiu

„România Educată nu este doar o reformă a preşedintelui, nu e doar o reformă a PNL, nu e doar o reformă a Guvernului, e o reformă a coaliţiei şi în definitiv e o reformă a sistemului de educaţie din România, care are un impact extrem de relevant asupra noastră, asupra tuturor”, ne-a mai luminat Alina Gorghiu.

Poporul român, ignorat complet, după cum vedeți din ultimele cuvinte ale sus menționatei, are o vorbă: „Prostul nu se lasă până când nu spune tot ceea ce știe”.

Doamna Gorghiu tocmai s-a demascat!

Și, ca să le demonstrez celor două doamne înalți demnitari ai statului român „eșuat”, ca să-l citez pe farul lor călăuzitor, că se poate, iată un exemplu că, în România anului 2023, încă este posibilă transparența instituțională. Evident, dacă n-ai ceva de ascuns!

Curtea de Conturi a României (CCR) își va publica toate Rapoartele.

Această transparență, pe cale de dispariție în instituțiile statului „eșuat”, a devenit posibilă după ce, sub semnătura președintelui CCR Mihai Busuioc, în Monitorul oficial – Partea I nr. 12 din 5 ianuarie 2023 s-a publicat Hotărârea Curții de Conturi pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de audit public extern, care se aplică din 16 ianuarie.

Iată prevederile Regulamentului adoptat, cu sprijinul omologilor din Polonia, Austria, Olanda și SUA, la inițiativa lui Mihai Busuioc, ca să nu ziceți că vă cer să mă credeți pe cuvânt:

Mihai Busuioc

La Art. 45. — (1) se arată: „Rapoartele de audit sau sintezele acestora sunt accesibile cetățenilor și altor părți interesate prin publicarea pe pagina de internet a Curții de Conturi în termen de 30 de zile calendaristice de la data aprobării lor”.

Art. 79. — (1) „Rapoartele de audit ale Curții de Conturi au caracter public după aprobare, cu excepția celor prevăzute la art. 45 alin. (2)”, care spune, la rându-i: „Nu au caracter public rapoartele de audit care conțin informații clasificate, în conformitate cu legislația specifică în domeniu și cu reglementările Curții de Conturi”. Asta este singura limitare a publicării tuturor actelor Curții de Conturi.

Numai că, doamna Deca, doamna Gorghiu, cu un Busuioc nu se face primăvară!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here