Gabriela Firea oprește buldozerele lui Robert Negoiță din Parcul Brâncuși

buldozerele lui Robert Negoiță Negoiță pentru Parcul Brâncuși

În ceasul al treisprezecelea, primarul general Gabriela Firea a oprit buldozerele lui Robert Negoiță, edilul de la Sectorul 3, care începuseră în ultimele săptămâni să demoleze Parcul Brâncuși din cartierul Titan.

”O veste bună! Se pare că totuși vocea noastră a fost auzită! Azi (luni – n.red.) dimineață am scris celor de la PMB cu care ne-am întâlnit acum două săptămâni și de la care așteptam un răspuns cu privire la întâlnirea în trei. M-a sunat dna. Simona Butacu (consilier PMB) acum câteva minute și mi-a spus că a luat legătura cu cei de la PS3 și a primit asigurări că nimic din parc nu se va mai distruge și că încearcă să găsească o soluție de salvare a parcului împreună cu cei de la PS3. Se pare că mâine vor avea o ședință pe această temă, undeva pe la ora 14:00. Am rugat-o să ne dea mai multe detalii despre această întâlnire ca să încercăm să ajungem și noi. Mi-a promis că revine cu detalii atunci când le are. Așteptăm să vedem care sunt următorii pași. Logic ar fi ca parcul să reintre în posesia și administrarea primăriilor și să fie amenajat. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, care au semnat petițiile, care au protestat, care au oprit buldozerul, care au „făcut de pază” în parc, care au strâns semnături, mulțumesc celor din presă care au relatat despre protestul nostru, mulțumesc Dan Trifu (EcoCivica) pentru ajutor, mulțumesc USR/Ana Ciceală pentru realizarea și depunerea petiției la PMB, mulțumesc tuturor !!!”, a scris luni după amiază pe Facebook Roxana Mache, administratorul grupului ”Salvați Parcul Brâncuși”.

Buldozerele lui Robert Negoiță, alungate de cetățeni în Vinerea Mare

În Vinerea Mare, zi liberă legal, buldozerele lui Robert Negoiță au luat cu asalt Parcul Brâncuși, în încercarea de a continua lucrările de demolare a aleilor începute cu ceva vreme înainte.

Șeful de echipă nu a putut prezenta decât un document al Direcției Administrarea Domeniului Public din cadrul Primăriei Sectorului 3, prin care se dispunea demontarea mobilierului stradal, dezafectarea terenului de sport, a locului de joacă pentru copii și demolarea aleilor pietonale. Ceea ce era însă ilegal era faptul că lucrările au început fără ca la fața locului să fie amplasat un panou de identificare a investiției, obligatoriu atât în caz de construire cât și în caz de demolare.

În cele din urmă, cetățenii din zonă i-au pus pe fugă pe muncitori. Parcul Brâncuși a fost retrocedat în 2011 de primarul general de la acea vreme, Sorin Oprescu. Până să iasă scandal în toată regula, Robert Negoiță nu s-a sinchisit însă să facă demersuri la Primăria Capitalei în vederea exproprierii suprafeței cu pricina, pentru a putea fi redată cetățenilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.