BREXIT, prima zi. Ce efecte va avea pentru români – întrebări și răspunsuri utile

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (BREXIT), operată oficial noaptea trecută, are o serie de efecte pentru români – atât pentru cei aflați în Anglia, cât și pentru cei din țară care au în pregătire diverse proiecte, personale sau de business, legate de această țară. Cetățeanul vă prezintă un grupaj cu cele mai importante efecte juridice și fiscale generate de BREXIT.

Pentru început, preluăm un document cu întrebări (Q) și răspunsuri (A) utile privind BREXIT, postat pe site-ul Ambasadei România la Londra.

Q: Există informații pe site-ul Home Office, în limba română, despre EU Settlement Scheme?

A: Da. Home Office a publicat, în limba română, un ghid oficial de îndrumare pentru înregistrarea cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit, respectiv statut de rezident permanent (settled status) și statut de stabilire provizorie (pre-settled status). Ghidul răspunde întrebărilor frecvente cu privire la procesul de înregistrare, cuprinde date de contact pentru asistență și instrucțiuni cum să aplicați pentru copii și tineri sub 21 ani.

Ghidul  este disponibil la: https://www.gov.uk/guidance/settled-status-for-eu-citizens-and-their-families-translations.ro.

Q: Cum se numește aplicația pe care trebuie să o folosesc pentru a obține statutul de settled/pre-settled?

A: Aplicatia se numește EU Exit: ID Document Check. Pentru mai multe informații despre utilizarea aplicației. vă rugăm să accesați : https://www.gov.uk/guidance/using-the-eu-exit-id-document-check-app.

Q: Pot să călătoresc în continuare în Marea Britanie în baza cărţii de identitate sau am nevoie de paşaport?

A: Pentru moment nu există modificări privind condiţiile de călătorie şi de şedere în Marea Britanie. Intrarea în această țară este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate. Pentru informații actualizate vă rugăm să consultați pagina Web a Ambasadei României la Londra http://londra.mae.ro/node/177.

Q: Pot conduce în UE cu permisul de conducere britanic?

A: Normele actuale vor continua să se aplice în perioada de tranziție.

Q: Ce se întâmplă post-Brexit cu autoturismele înmatriculate în România?

A: Normele actuale vor continua să se aplice în perioada de tranziție.

Q: Vor fi recunoscuţi anii de studiu în momentul aplicării pentru EU Settlement Scheme?

A: Da. Cerințele de eligibilitate pentru EU Settlement Scheme sunt în principal bazate pe rezidența continuă. O aplicație bazată pe rezidență înseamnă că Home Office va examina cât timp o persoană a fost în Marea Britanie și nu ceea ce a făcut în Marea Britanie.

Q: Ce înseamnă rezidență continuă?

A: Rezidența continuă înseamnă că absențele din Marea Britanie trebuie să fie de maxim 6 luni în orice perioadă de 12 luni, cu excepția unei singure perioade de absență care nu depășeste 12 luni și pentru un motiv important (cum ar fi sarcina, nașterea, boala gravă, studiul, formarea profesională sau detașarea în străinătate). Abaterile datorate serviciului militar obligatoriu nu vor afecta rezidența continuă. Perioadele de închisoare și deciziile de expulzare / deportare pot afecta rezidența continuă.

Q:Trebuie să avem un „comprehensive health insurance” (asigurarea medicală completă)?

A: Nu. Cerințele de eligibilitate pentru EU Settlement Scheme sunt în principal bazate pe rezidență

Q: Care sunt documentele prin care îmi pot dovedi rezidența continuă?

A: Documente care acoperă perioade mai lungi de timp (între 2 date)
– Extras bancar anual sau un rezumat al contului – cel puțin 6 luni de plăți primite sau efectuate în UK scrisoare de la angajator
– factura de plată a taxei către consiliul local
– scrisoare/ certificat/ adeverință de la școală, colegiu, universitate sau altă formă de învățământ acreditată, factura pentru taxele efectuate către școală, colegiu, universitate
– document/scrisoare care atestă adresa din UK, primită de la un organism de finanțare a studenților din UK – Student Loans
– dovada creditului ipotecar
– contractul de închiriere și dovada plății
– document care atestă plata contribuţiilor a unui liber profesionist (SELF-EMPLOYED)
– formularul P60 pentru o perioadă de 12 luni – P60 – Se pot solicita dovezi suplimentare pentru a confirma că ați locuit in UK timp de cel puțin 6 luni din acea perioadă
– Formularul P45 indicând durata angajării anterioare. Ar trebui să obțineți un P45 de la angajator atunci când nu mai lucrați pentru el.

Documente care acoperă perioade mai scurte de timp (1 LUNĂ):
– – extras de cont care arată plățile primite sau cheltuite în UK
– adeverinţă salarială pentru un loc de muncă în UK
– facturile la apă, gaz sau energie electrică care indică o adresă din UK
– factura la telefonul fix sau mobil, TV sau internet care indică o adresă din UK
– factura pentru reparații la domiciliu, servicii de medicină veterinară sau asigurări, precum și dovada plăţii
– adeverință/ scrisoare de la medicul de familie, spital sau alt specialist în domeniul sănătății care confirmă programările pe care le-ați făcut sau la care v-ați prezentat
– scrisoare de la un departament guvernamental, serviciu public sau caritate care atestă faptul că ați colaborat la o anumită dată sau pentru o anumită perioadă (de exemplu, Job Center Plus sau Citizens Advice)
– ștampila pusă pe pașaport care confirmă intrarea în Regatul Unit
– bilet de călătorie care confirmă că ați intrat în Regatul Unit dintr-o altă țară
– factură pentru munca pe care ați făcut-o în UK și dovada plății.

Q: Cum mă afectează Brexit?

A: La 23 iunie 2016, rezultatul referendumului din Marea Britanie s-a încheiat cu decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană (UE). Acest proces este cunoscut sub numele de Brexit. Această decizie înseamnă că dreptul la libera circulație se va încheia pentru cetățenii UE (inclusiv cetățenii Elveției, Norvegiei, Islandei și Liechtensteinului) și membrii de familie ai acestora din Marea Britanie, cât și pentru cetățenii britanici care trăiesc în UE.

UE și Marea Britanie au negociat termenii retragerii Marii Britanii din UE, cunoscut sub numele de Withdrawal Agreement (Acord de retragere). Ca urmare, se așteaptă ca Marea Britanie să părăsească UE la 31 ianuarie 2020, iar legislația curentă UE, în cea mai mare parte, va continua până la 31 decembrie 2020. În conformitate cu Acordul de Retragere, libera circulație va continua până la 31 decembrie 2020.

Încetarea liberei circulații, oricând va avea loc, înseamnă că statutul de rezident al cetățenilor UE și al membrilor familiilor acestora o să fie protejat în temeiul legii britanice privind imigrația. În acest scop, guvernul britanic a creat EU Settlement Scheme, care este în conformitate cu Withdrawal Agreement. EU Settlement Scheme este un sistem creat de Home Office, format dintr-o aplicație pe care toți cetățenii UE și membrii familiilor acestora trebuie să o completeze pentru a-și proteja dreptul de ședere în Marea Britanie. Neaplicarea în cadrul acestui sistem ar însemna că reședința dumneavoastră în Marea Britanie va fi neautorizată și, prin urmare, ilegală. Așadar, toți cetățenii UE care sosesc în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020 și intenționează să rămână în UK trebuie să ia măsuri și să solicite acest statut nou de imigrare înainte de 30 iunie 2021.

Q: Se va aplica noua schemă de înregistrare (EU Settlement Scheme) în ambele cazuri – „deal”/ „no deal”?

A: Da. Marea Britanie și UE vor continua să lucreze la un acord („deal”), care trebuie ratificat de ambele părți. Pentru a reasigura cetățenii UE, guvernul britanic a confirmat că EU Settlement Scheme va fi pus în aplicare în ambele scenarii – „deal”/ „no deal”. Însă, vor exista unele schimbări între schema implementată într-un scenariu „deal” și într-un scenariu „no-deal”.

Q: Ce o să se întâmple în scenariul „deal”?

A: În cazul în care se va ajunge la un acord, EU Settlement Scheme va fi pus în aplicare în întregime și în conformitate cu termenii specificați în acordul de retragere. EU Settlement Scheme protejează viitoarea rezidență a cetățenilor UE și a membrilor familiilor acestora, care se vor afla în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020.

Cerințele de eligibilitate pentru EU Settlement Scheme sunt în principal bazate pe rezidență. O aplicație bazată pe rezidență înseamnă că Home Office va examina cât timp o persoană a fost în Marea Britanie și nu ceea ce a făcut în Marea Britanie. Prin urmare, rezultatul aplicației (obținerea statutului de settled sau pre-settled) nu depinde de statutul pe piața muncii al unei persoane, dacă o persoană accesează sau nu beneficii/pensii, dacă o persoană necesită asigurare de asistență medicală completă în caz de boală.

Aceasta înseamnă că cetățenii UE și membrilor familiilor acestora care au rezidența continuă* în Marea Britanie timp de 5 ani, vor fi eligibili să aplice pentru statutul settled. Cei care au trăit în Marea Britanie mai puțin de 5 ani, vor trebui să aplice pentru statutul pre-settled. Aceste persoane vor putea aplica pentru statutul settled odată ce au obținut 5 ani de reședință continuă.

Aplicanții trebuie, de asemenea, să dovedească naționalitatea și identitatea lor și să declare istoricul criminalității (dacă există), pentru a dobândi statutul pre-settled sau settled.

Orice cetățean UE sau membrii ai familiei, cu documente eliberate de Home Office în conformitate cu legislația europeană privind libera circulație (de exemplu, Indefinite Leave to Remain sau Residence Card) trebuie să solicite, de asemenea, statutul în cadrul noului sistem. Cetățenilor irlandezi nu li se cere să aplice, dar pot face acest lucru dacă doresc. Cetățenii cu dublă cetățenie europeană-britanică nu pot aplica deoarece datorită cetățeniei lor britanice, dar păstrează protecția acordului de retragere.

Cererile trebuie depuse până la 30 iunie 2021 pentru a asigura cetățenilor UE dreptul de a trăi în Marea Britanie după această dată. Dacă o cerere este refuzată înainte de 31 decembrie 2020, solicitantul are opțiunea de a aplica de mai multe ori pentru a remedia problema sau de a contesta decizia la un judecător de imigrare independent**. În cazul în care o cerere este respinsă după 31 decembrie 2020, solicitantul nu poate aplica din nou, însă poate ataca decizia.

Membrii apropiați ai familiei (soț/ soție, partener civil și indivizi din rândul ascendent și descendent al acelor persoane, plus parteneri durabili*** în relație cu cetățeanul UE la data de 31 decembrie 2020 și viitorii copii născuți sau adoptați care nu sunt în Marea Britanie până la această dată vor putea să se alăture cetățeanului UE în Marea Britanie oricând, în viitor. Pensiile și drepturile conexe vor rămâne neschimbate.

* Reședință continuă înseamnă că absențele din Marea Britanie trebuie să fie de 6 luni sau mai puțin în orice perioadă de 12 luni, cu excepția unei singure perioade de absență care nu depășeste 12 luni și pentru un motiv important (cum ar fi sarcina, nașterea, boala gravă, studiul, formarea profesională sau detașarea în străinătate). Abaterile datorate serviciului militar obligatoriu nu vor afecta rezidența continuă. Perioadele de închisoare și deciziile de expulzare / deportare pot afecta reședința continuă
** Tribunalul de Primă Instanță,Imigrație și azil (The First-tier Tribunal, Immigration and Asylum) este o entitate independentă care se ocupa cu soluționarea contestațiilor împotriva anumitor decizii luate de Home Office.
*** Partener durabil înseamnă că ați trăit împreună cu un partener într-un mod stabil, serios și continuu.

Q: Cât timp pot sta în Marea Britanie fără să lucrez, la ieşirea efectivă a Marii Britanii din UE?

A: Cetăţenii români au în continuare dreptul de şedere pentru o perioadă de până la trei luni pe teritoriul Marii Britanii, fără nicio condiţie sau formalitate, cu excepţia cerinţei de a poseda o carte de identitate valabilă sau un paşaport valabil.

Dreptul de şedere poate fi exercitat pentru perioade mai mari de trei luni dacă cetăţenii Uniunii Europene se află într-una din situaţiile prevăzute în continuare:
– sunt angajaţi sau exercită o activitate independentă;
– sunt în căutarea unui loc de muncă;
– au resurse suficiente pentru ei şi pentru membrii familiilor lor, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială în timpul perioadei de şedere şi posedă o asigurare medicală cuprinzătoare;
– sunt înscrişi la o instituţie privată sau publică, acreditată sau finanţată de către autorităţile statului gazdă, cu scopul principal de a urma studii, inclusiv de formare profesională, şi asigură autorităţile competente, printr-o declaraţie sau altă procedură echivalentă, că posedă suficiente resurse pentru ei înşişi şi pentru membrii lor de familie, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială în timpul perioadei de şedere;
– sunt membri de familie care însoţesc sau se alătură unui cetăţean al Uniunii Europene care îndeplineşte condiţiile menţionate anterior.

Q: Este necesar să mă înregistrez sub EU Settlement Scheme pentru a rămâne în UK post-Brexit?

A: Până la ieşirea efectivă a Marii Britanii din UE, drepturile cetăţenilor europeni aflaţi în această ţară vor fi garantate şi protejate.

În ceea ce privește înregistrarea rezidenței, nu există obligativitate legală înainte de ziua Brexit pentru a confirma acest statut.

Ambasada Romaniei la Londra recomandă membrilor comunității românești să își reglementeze șederea în această țară.

Este importantă formalizarea tuturor relațiilor de muncă sau civile, esențială și în protejarea drepturilor și în exercitarea obligațiilor pe teritoriul UK, prin semnarea unor contracte de muncă/ termeni și condiții de muncă, solicitarea de la angajator a fluturașilor de salariu și a formularelor P60 și P45 (formulare care atestă plata taxelor și contribuțiilor anual, respectiv la încetarea relațiilor de muncă), semnarea contractelor de lucrător pe cont propriu, obținerea numărului de asigurări sociale NINo, plata taxelor, înscrierea la medicul de familie, deschiderea contului bancar, plata utilităților și obligațiilor aferente chiriei/ locuinței în care se află.

Q: Se mai acordă NINo după data activării mecanismului de ieşire a UK din Uniunea Europeană?

A: Până la ieşirea efectivă a Marii Britanii din UE, drepturile cetăţenilor europeni aflaţi în această ţară vor fi garantate şi protejate. Drepturile cetățenilor români pe piața muncii britanică rămân, aşadar, neschimbate.

Q: Care sunt actele necesare pentru interviul NINo?

A: NINo este necesar persoanelor care desfăşoară activităţi în calitate de angajat sau de lucrător pe cont propriu, precum şi celor care solicită prestaţii sociale contributive sau necontributive în acest stat. Pentru a programa un interviu în vederea alocării NINo puteţi contacta serviciul public de ocupare Jobcentre Plus, la numarul de telefon: 0845 600 0643, luni-vineri, 8am-6pm; pagina web : www.gov.uk/apply-national-insurance-number .

Pentru a obţine NINo, solicitanţii trebuie să prezinte documente care atestă identitatea (după caz – paşaport, carte de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie, permis de conducere) şi dovada adresei (facturi utilităţi). Este, de asemenea, posibil să fie necesară prezentarea documentelor care confirmă statutul în Marea Britanie (angajat, lucrător pe cont propriu, persoană în căutarea unui loc de muncă).

Astfel:
– pentru statutul de persoană în căutarea unui loc de muncă (Jobseeker), solicitanţii trebuie să prezinte dovezi cu locurile de muncă la care au aplicat;
– pentru statutul de angajat, solicitanţii trebuie să prezinte documente precum contractul de muncă (termeni și condiții de muncă) sau oferta de angajare;
– pentru statutul de lucrător pe cont propriu, solicitanţii trebuie să prezinte dovezi care atestă desfăşurarea unei activităţi independente de prestări servicii (contracte, facturi, scrisori de recomandare clienţi, extras de cont banca etc).

Informatii suplimentare privind procedura de alocare a NINo puteti consulta accesand site-ul web al Guvernului:  https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number.

Q: Ce se va întâmpla cu studenţii români din UK după ieşirea UK din UE?

A: Drepturile şi obligaţiile cetăţenilor europeni, inclusiv cele specifice cetăţenilor europeni care urmează programe de studii universitare în UK, vor face obiectul negocierilor dintre UK şi UE.

Conform precizărilor Comisiei Europene, ”Toți cetățenii UE cu reședința în Regatul Unit care se califică pentru un nou statut în Regatul Unit după Brexit își vor păstra dreptul de ședere și dreptul la egalitate de tratament.

În ceea ce privește studenții care și-au început studiile în Regatul Unit înainte de Brexit, acest lucru înseamnă că ei vor plăti în continuare aceleași taxe de studii ca și cetățenii britanici și vor fi în continuare eligibili pentru împrumuturile acordate pentru plata taxelor de studii. În ceea ce privește accesul la ajutoarele de întreținere pentru studii, cum ar fi bursele de studii sau împrumuturile pentru studii, studenților din UE care intră sub incidența Acordului de retragere li se vor aplica în continuare aceleași norme care li se aplică și în prezent. Aceste drepturi vor fi supuse eventualelor modificări viitoare ale politicilor interne care se aplică cetățenilor Regatului Unit.”

Q: Ne vor fi recunoscuţi anii de studiu în momentul aplicării pentru cetăţenie? Trebuie să avem un „comprehensive health insurance” (asigurarea medicală completă)?

A: Legislaţia specifică obţinerii cetăţeniei britanice, la acest moment, impune criterii general aplicabile tuturor persoanelor care urmează programe de studii universitare în UK şi nu creează o categorie specifică pentru cetăţenii europeni. Prin urmare, cetăţenii europeni care urmează programe de studii universitare în UK şi îşi doresc să obţină cetăţenia britanică trebuie să îndeplinească criteriile solicitate de legislaţia curentă.

Site-ul Ambasadei României la Londra poate fi accesat AICI: https://londra.mae.ro/

ASPECTE FISCALE

 Vă prezentăm, în continuare, câteva aspecte fiscale ale BREXIT, relevate într-un studiu al consultantului Alex Milcev, liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică al companiei de consultanță financiară EY România.

Deducerea TVA aferentă serviciilor financiar-bancare

BREXIT-ul poate genera oportunități de deducere a TVA, de exemplu pentru băncile și companiile de asigurări din România. În prezent, acestea nu deduc TVA sau deduc într-o proporție minimă.

Astfel, prestările de servicii financiar-bancare realizate de prestatori români către clienți din afara Uniunii Europene vor permite deducerea TVA, prin excepție de la regula generală.

Înregistrarea în scopuri de TVA

Există în prezent companii stabilite în Marea Britanie și înregistrate în scopuri de TVA în România prin procedură directă.

Odată cu Brexit-ul, acestea vor trebui să schimbe procedura de înregistrare în scopuri de TVA și vor fi nevoite să desemneze un reprezentant fiscal, cu toate obligațiile ce rezultă de aici (de exemplu –  răspunderea reprezentantului fiscal pentru obligațiile de TVA ale companiei britanice, emiterea unei scrisori de garanție bancară etc.).

Încă nu a fost stabilită o procedură de schimbare a formei de înregistrare sau dispoziții tranzitorii pentru a ști cât de complicată sau de ușoară va fi această schimbare. Cert este că prevederile legislației de TVA în vigoare nu permit păstrarea formei directe de înregistrare în scopuri de TVA, iar în cazul în care codul de TVA devine invalid, activitățile comerciale ale companiilor britanice din România ar putea fi blocate.

Regulile de „use and enjoyment” – utilizare și exploatare efectivă – cu privire la prestarea serviciilor

În prezent, serviciile de procesare a bunurilor prestate de o companie din România către o companie din Marea Britanie au loc acolo unde beneficiarul este stabilit.
După Brexit, însă, devin aplicabile prevederile de “use and enjoyment” prin care prestatorul este obligat, ca regulă generală, să colecteze TVA din România, dacă serviciile sunt utilizate și exploatate efectiv în România.

Acest lucru, cumulat cu faptul că încă nu există declarații de reciprocitate pentru rambursarea TVA între România și Marea Britanie, va crește costurile beneficiarului din Marea Britanie.

Operațiuni vamale

Livrările de bunuri expediate din Marea Britanie către România și invers vor face obiectul operațiunilor vamale.
Mai mult, în prezent nu este cunoscut cuantumul taxelor vamale după Brexit.

Astfel, cel puțin pentru perioada imediată post-Brexit, se pot înregistra întârzieri în lanțul logistic și o creștere a costurilor pentru bunurile importate din Marea Britanie.

Impact asupra scutirii impozitului cu reținere la sursă pentru plățile externe

În domeniul impozitării directe sunt câteva zone importante ce vor fi afectate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Este vorba, în special, de Directivele Europene privind dividendele, dobânzile și redevențele ce oferă un tratament fiscal favorabil și care, post-Brexit, nu vor mai putea fi aplicate în relațiile dintre o societate din România și o societate din Marea Britanie.

În același spectru, tratamentul fiscal favorabil prevăzut de Directiva privind fuziunile nu va mai putea fi invocat în acțiuni de restructurare și reorganizare întreprinse între societăți din România și societăți din Marea Britanie.

În baza Directivelor, distribuirea de dividende, precum și plățile de dobânzi și redevențe efectuate de către o companie din România către o companie din Marea Britanie nu sunt impozitate cu reținere la sursă în România, în anumite condiții.

Odată cu ieșirea din Uniunea Europeană, acest beneficiu nu va mai fi disponibil.

În lipsa aplicabilității Directivelor, cotele de impozit prevăzute de Codul Fiscal (5% pentru dividende, respectiv 16% pentru dobânzi și redevențe) sau cele prevăzute de convenția de evitare a dublei impuneri (10% sau 15% în funcție de natura plății), în anumite condiții, vor fi aplicabile. Acestea pot genera un cost suplimentar la nivelul companiilor.

O modificare a convenției de evitare a dublei impuneri între România și Marea Britanie prin păstrarea unui tratament similar cu cel prevăzut de Directive ar putea reduce povara fiscală.

O discuție privind renegocierea convenției este pe agenda Guvernului Britanic în 2019, totuși, rămâne de văzut în ce direcție vor merge aceste potențiale modificări.

 EFECTE PENTRU TRANSPORTATORI

Mărfurile vor fi supuse supravegherii și controlului vamal

Marea Britanie va fi o țară terță în relația cu UE, ceea ce presupune faptul că mărfurile vor fi supuse supravegherii și controlului vamal, care va implica aplicarea de taxe vamale, interdicții sau restricții pentru anumite bunuri, îndeplinirea formalităților vamale, iar autorizațiile vamale emise de Marea Britanie nu vor mai fi valabile în UE.

„Comerțul și furnizarea de mărfuri vor suferi, iar costurile vor crește cu cel puțin 10%. Într-o zi obișnuită, până la 10.000 de camioane trec numai prin portul Dover”, estimează Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Atenție la licențe și certificate!

Conform Comisiei Europene, repercusiunile în diferitele domenii ale transportului rutier sunt, în special, următoarele:
– Certificatele și atestatele de competență profesională emise conform legislației UE de către Regatul Unit nu vor mai fi valabile în UE-27
–  Licențele comunitare pentru transportul internațional de marfă eliberate de autoritățile competente ale Marii Britanii nu vor mai fi valabile în UE-27.

Operatorii de transport rutier de mărfuri stabiliți în Marea Britanie nu vor mai avea acces la piața internă a transportului rutier de mărfuri din Uniune.

Licențele comunitare pentru transportul internațional de persoane cu autocarul și autobuzul eliberate de autoritățile competente ale Marii Britanii nu vor mai fi valabile în UE-27.

De asemenea, Regatul Unit nu se va mai încadra în domeniul de aplicare al Acordului Interbus privind transportul internațional ocazional de călători cu autocare și autobuze.

Guvernul britanic a publicat în luna iunie 2018 un document referitor la structura-cadru pentru parteneriatul dintre Marea Britanie și UE în domeniul transportului rutier. În acesta se menționează că Marea Britanie va recunoaște certificatele de formare profesională a conducătorilor auto din Uniunea Europeană, în speranța că și UE va proceda la fel.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.