Boicot pentru benzinăriile rusești Lukoil și Gazprom

Foto: facebook/Horatiu Buzatu
Foto: facebook/Horatiu Buzatu

Boicotarea benzinăriilor Lukoil și Gazprom este una dintre formele prin care toți românii pot să-și arate revolta împotriva Rusiei lui Putin care a declanșat în zorii zilei de joi războiul la granițele noastre.

Acestea sunt investiții rusești, nu trebuie să ne lăsăm înșelați că, în România, Lukoil sau Gazprom apar cu proprietari înregistraţi în alte ţări.

La Craiova a început deja boicotul benzinăriilor rusești din prima zi a invadării Ucrainei de către Rusia țarului Putin.

Potrivit postării pe Facebook de miercuri seara a lui Horațiu Buzatu: „Două benzinării în Craiova, una vis-a-vis de cealaltă. La OMV nu aveai loc să arunci un ac, la Lukoil sufla vântul. Mi se pare normal”.

Exemplul lor trebuie urmat de toți românii, până Rusia va înțelege că nimeni din lumea civilizată nu aprobă invazia militară a unei țări suverane!

OMV se prezintă și azi ca partener Gazprom!

Pe de altă parte, nici OMV nu s-a dezis, după invazia Ucrainei, de parteneriatul cu Gazprom.

OMV se prezintă pe propriul site ca „principalul partener al Gazprom în Austria (de fapt Europa – nota redacției)”.

În România sunt, potrivit Registrului Comerțului, 600 de societăți comerciale din Rusia.

Cea mai mare companie cu acţionariat rusesc din România este Gazpromneft Marine Bunker Balkan, parte din grupul Gazprom, o companie care furnizează combustibil de consum pentru nave maritime şi fluviale din Constanţa, care a avut în 2020 o cifră de afaceri de 242 de milioane de lei.

Avantaj Rusia – 2.329,9 milioane de dolari

Potrivit site-ului Ambasadei Federației Ruse la București, pe care ultima postare este de pe 21 februarie, cu trei zile înainte invadării Ucrainei, volumul cifrei de afaceri din comerțul rus-român, pentru anul 2019, s-a ridicat la 4.615,9 milioane dolari.

Exporturile din Rusia au însumat 3.472,9 milioane dolari, iar importurile din România au însumat doar 1143 milioane de dolari.

Soldul comerțului reciproc, pozitiv pentru Rusia, a fost de 2.329,9 milioane de dolari.

Un loc proeminent în sectorul energetic al României îl ocupă Compania petrolieră Lukoil, proprietarul rafinăriei Petrotel, cu o capacitate de procesare de 2,4 milioane tone de petrol pe an și un parc de benzinării de aproximativ 300 de stații.

În plus, Lukoil continuă lucrările legate de explorarea și dezvoltarea a două perimetre petroliere pe platoul continental românesc al Mării Negre.

Compania Gazpromneft din Rusia, împreună cu compania sârbă NIS, se implică activ în dezvoltarea unei rețele de distribuție de benzinării în România”, mai aflăm de pe site-ul Ambasadei Federației Ruse.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.