Bătaie de joc pe bani publici. Care este valoarea contractului cu UTI, firma care trebuia să aibă grijă de semafoarele din Capitală

Primăria Capitalei Se circulă greu în 14 județe din cauza poleiului

semafoareUTI a câștigat anul trecut licitația pentru mentenanța sistemului de management al traficului si a tuturor celorlalte sisteme de semaforizare din Bucureşti, care însă nu funcţionează. Este vorba de un contract încheiat cu Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor, valoarea contractului cadru permițând efectuarea de lucrări în valoare de 57.305.877 lei.

În primul an al contractului de mentenanță, au fost emise comenzi de lucrări în valoare de 1,2 milioane de lei, fără TVA, iar în anul 2015 de aproximativ 1,7 milioane de lei.

În ciuda existenței acestui contract cu UTI Internațional și pe fondul lipsei de asumare a responsabilităților de către decidenții din Primăria Capitalei, în acest moment sistemul este total nefuncțional: nu mai există nicio intersecție integrată în sistem, nu ne mai primesc date de trafic din teren, nu se mai fac corelări de trafic, nu se mai vizualizează și nu se mai înregistrează fluxurile video, iar echipamentele din centrul de control prezintă un risc major de deteriorare„, a declarat viceprimarul Cornel Pieptea.

18,4 milioane de euro – lucrări lăsate de izbeliște de UTI

Herăstrău
Este un alt exemplu care ne arată bataia de joc față de bucureștenii blocați în trafic la orice ora din zi și față de banii publici

Odată cu punerea în funcțiune în anul 2008 a Centrului de Control, sistemul integrat de management al traficului din București (BTMS) a devenit operaţional. Contractul pentru realizarea acestui sistem a fost câștigat prin licitație deschisă de consorțiul Swarco – UTI Internațional și a avut o valoare de 18.499.573 euro.

Lucrările prevăzute în contract au fost: crearea sistemului adaptativ pentru controlul traficului format din 140 de intersecții, integrarea a peste 300 de vehicule ale RATB, Poliție, Pompieri și Salvare în sistemul de management al transportului public și instalarea sistemului de monitorizare video prin motarea a 120 de camere. Aceste trei sisteme principale au fost integrate printr-o rețea de 100 km de fibră optică în centrul unic de control. Pe baza contractului inițial, timp de cinci ani a fost asigurată mentenanța sistemului, acesta funcționând la parametrii normali.

ALINA ROMAN, Directorul general  ADM STRAZILOR
Alina Roman a fost directoarea Administrației Străzilor- instituția care trebuia să aibă grijă de sistemul de infotrafic

„Acesta este un alt exemplu, ferit de ochii opiniei publice de către primarul general suspendat, care ne arată bătaia de joc față de bucureștenii blocați în trafic la orice oră din zi și față de banii publici. În cadrul Primăriei Capitalei au fost identificate soluțiile imediate ce pot fi aplicate, urmând ca de săptămâna viitoare să se înceapă efectiv pe teren remedierea deficiențelor din sistemul integrat de management al traficului. Prima etapă constă în refacerea traseelor avariate de fibră optică pentru a asigura legăturile între buclele inductive, concetratoarele de la Piața Victoriei și Unirii și serverele din Centrul de Comandă”, a explicat viceprimarul.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.