GALERIE FOTO Se strâng bani pentru un nou banner în Parcul Brâncuși, distrus de Robert Negoiță

banner în Parcul Brâncuși

Cetățenii din cartierul Titan au decis să strângă bani pentru nou banner în Parcul Brâncuși, în locul celui furat sâmbătă seara de nepotul Mariei Cocoru.

Deja s-au strâns ceva bani, iar ”trezorierul” este Călin Gruia, un cetățean din zonă care s-a implicat foarte mult în oprirea buldozerelor cu care primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, voia să distrugă total parcul. Dacă vreți să donați bani pentru această acțiune, vă rugăm să-l cotactați pe contul său de Facebook sau în grupul ”Salvați Parcul Brâncuși” de pe rețeaua de socializare. Orice sumă este binevenită, după posibilitățile fiecăruia.

Tot la întâlnirea de duminică din Parcul Brâncuși s-a hotărât ca cetățenii cărora le pasă de soarta acestui spațiu verde să participe duminica viitoare, începând cu ora 10,00, la un marș de protest până la sediul Primăriei Sectorului 3. O acțiune simbolică, dar foarte utilă pentru a atrage atenția asupra noastră.

În galeria foto alăturată puteți vedea dezastrul făcut de buldozerele lui Robert Negoiță în Parcul Brâncuși.

Banner în Parcul Brâncuși, furat de nepotul Mariei Cocoru

Sâmbătă seara, banner-ul cu inscripția ”Salvați Parcul Brâncuși” a fost luat de Petrică Băjenaru, un personaj cu foarte mare greutate în domeniul retrocedărilor, ale cărui maşini se găsesc aproape permanent în faţa casei Mariei Cocoru.

El este prieten apropiat al lui Marius Mihăiţă, care este este de 20 de ani secretarul Primăriei Sectorului 3 (condusă de Robert Negoiță), timp în care a devenit cel mai bogat funcţionar public din România, din nenumărate combinaţii cu retrocedări, de care a beneficiat prin intermediul surorii sale, Niculina Tatarici, şi al soţului ei, Nicu, după cum au relatat colegii de la Cancan.ro, care prezintă autoturismul Volkwagen al acestuia, aceeași mașină în portbagajul căreia a fost băgat banner-ul.

Parcul Brâncuși, retrocedat de Sorin Oprescu

”Facem mențiunea că actualul proprietar a dobândit terenul în urma unei restituiri în natură, dispusă în anul 2011, prin Dispoziția Primarului General nr. 13660. La momentul retrocedării, terenul avea deja realizate investiții pentru amenajarea ca spațiu verde și ca loc de joacă pentru copii, investiții realizate de Primăria Sectorului 3 pe un teren care, la acel moment, era ocupat de construcții ilegale (circa 340 de garaje)”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei dat publicității la finele lunii trecute.

La rândul nostru, facem mențiunea că în 2011 primar general al Capitalei era Sorin Oprescu, nu Adriean Videanu, așa cum a lăsat să se înțeleagă în nenumărate rânduri actualul edil al Sectorului 3, Robert Negoiță.

Acum, se strâng bani pentru un nou banner în Parcul Brâncuși.

LĂSAȚI UN MESAJ