Bani pentru toți românii. Cine îi dă

Critpomoneda „eLeu”. Bani pentru toți românii

Bani pentru toți românii care dețin o carte de identitate se distribuie gratis. Fiecare român peste 14 ani poate intra în posesia a 21.000 de lei digitali prin simpla accesare a unui site. Este prima criptomonedă din lume distribuită gratuit tuturor cetățenilor unei țări.

Un grup de tineri IT-iști români a realizat o nouă criptomonedă numită „eLEU”, a cărei emitere este gratuită, fiind complet transparentă!

Spre deosebire de alte criptomonede, care trebuiau cumpărate pe bani de către utilizatori, eLeul va fi distribuit pe piață în mod gratuit, către toți românii doritori.

Inițiatorii proiectului Bani pentru toți românii s-au inspirat din „Cuponiada” de la începutul anilor 1990, când românii care împliniseră 18 ani au devenit gratuit acționari la societățile de stat. Fiecare adult a primit, atunci, certificate de proprietate cu o valoare nominală de 25.000 de lei.

Obiectivul nu este de a strânge bani la lansare, cum au făcut alți emițători de criptomonede, ci de a răspândi moneda pe întreaga piață astfel încât publicul să o adopte.

Prin distribuirea unei părți din cantitatea totală, eLeu țintește să ajute cetățenii, antreprenorii, firmele și cooperativele din România.

În primul rând le mărește capacitatea de lichiditate chiar de la revendicare. În perioadele dificile când nu au bani de rulaj, eLeul poate fi o alternativă de plata pentru firme și pentru clienții lor.

Critpomoneda „eLeu”. Bani pentru toți românii
Criptomoneda „eLeu”. Bani pentru toți românii

Vom reveni cu detalii despre această inițativă nemaiîntâlnită!

Despre criptomonede

Criptomoneda reprezintă un tip de monedă digitală folosită ca mijloc de plată. Denumirea vine de la faptul că din punct de vedere tehnologic, acest mijloc de plăți se bazează pe criptografie și descentralizare pentru realizarea de tranzacții.

Când vorbim de criptomonedă, vorbim despre bani digitali.

Pentru transferul criptomonedelor nu este necesar un intermediar, cum în cazul banilor tradiționali este banca.

Conform interpretării Curții de Justiție a Uniunii Europene, criptomonedele sunt mijloace de plată cu drepturi depline și, prin urmare, sunt scutite de TVA, care se aplică bunurilor și serviciilor.

Pe piața criptomonedelor avem în prezent peste 10.000 de monede și proiecte funcționale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here