DOVEZI Monumentul ilegal în memoria victimelor #Colectiv, aprobat chiar de primarul Băluță

Daniel Băluță vrea un București modern nu în vorbe ci în fapte
Colectiv
Primarul Băluță – „Struțul de la 4” a vrut să mute grătarele din parc, pentru a face loc monumentului ilegal de la „Colectiv”, ne-au spus surse din Primărie

În încercarea disperată de a-și acoperi urmele în scandalul monumentului ilegal pe care dorea să-l ridice în memoria victimelor de la Colectiv, primarul interimar Daniel Băluță face gafă după gafă. A suspendat conducerea unei Direcţii, pe care tot el o desființase oficial, dar căreia i-a permis să semneze contractul pentru monumentul al cărui buget a fost aprobat tot de edilul interimar Daniel Băluță. Rușine, domnule primar!

Daniel Băluță a anunțat, vineri, că a suspendat conducerea Direcției Administrare Parcuri și Zone de Agrement sector 4, care s-a ocupat de contractarea și construirea, în parcul „Lumea copiilor”, a unui monument în memoria victimelor de la „Colectiv”. El s-a grăbit să se dezică, atât de inițiativa de construire a monumentului, cât și de finanțarea dubioasă a acestuia, în favoarea unei firme obscure din Călărași, după ce a înțeles, cum spune o vorbă din popor, că „a dat cu bâta în baltă”. Iată ce greșeli a făcut primarul băluță, zis și „struțul de la 4”, după ce s-a dovedit că fuge de întrebările incomode ale presei, mai ales cele care privesc gravele nereguli din declarațiile sale de avere.

A suspendat conducerea unei instuituții fantomă

Colectiv
Daniel Băluță a inițiat, încă din 25 februarie, hotărârea de desființare a Direcției Parcuri (stânga). Pe 29 februarie, Consiliul local a votat desființarea Direcției și redistribuirea sumelor alocate prin buget (dreapta)

Pe 1 aprilie, Primăria sectorului 4, a anun țat suspendarea sau chiar destituirea unor angajați ai unei instituții „fantomă”. Ce nu spune Daniel Băluță, când anunță suspendarea conducerii Direcției Administrare Parcuri și Zone de Agrement este că aceasta nu mai există, deoarece a fost desființată ca entitate administrativă printr–o hotărâre a Consiliului Local Sector 4 (44/29 februarie 2016) și urmează a fi parte integrantă a ADP Sector 4. Mai mult, însuși Daniel Băluță a propus desființarea Direcției, prin Dispoziția dată tot de el, pe 25 februarie 2016 (vezi facsimil).

Ceea ce este practic la fel de incredibil, cât mai ales ilegal, este faptul că deși instituția nu  mai există, desființarea acesteia fiind decisă, repetăm, pe 29 februarie 2016, Direcția a rămas totuși ordonator terțiar de credite și chiar a încheiat contracte, unul dintre ele fiind cel pentru amenajarea Memorialui Colectiv din Parcul Lumea Copiilor. Cam penal, nu-i așa, domnule Băluță?

Modalitatea în care a fost realizată colaborarea cu firma din Ooltenița care a executat lucrarea este clar de competența organelor de anchetă, mai ales că societate, care în actele oficiale figura cu un singur angajat, ar fi folosit pe șantier, ne-au spus surse confidențiale, muncitori cu veste inscripționate cu… ADP  Sector 4! Dacă este adevărat, atunci ne aflăm din nou în situația „Unii muncesc, Alții încasează”!

Băluță a aprobat personal bugetul pentru lucrare. Cum minte „Struțul de la 4”

Cetățeanul.net vă prezintă dovada că tot Daniel Băluță este cel care a aprobat bugetul pentru monumentul ilegal, deși pentru ridicarea acestuia nu s-a obținut niciun fel de aviz legal sau autorizație de construcție! Vedeți, mai jos, cum a aprobat Daniel Băluță, bugetul pentru lucrare!

Colectiv
Daniel Băluță a aprobat personal, bugetul pentru monumentul ilegal
Colectiv
Cititorii ne-au semnalat că pe rețelele de socializare, Daniel Băluță susține că nu el a inițiat proiectul „monumentul Colectiv”

Cu toate cele de mai sus, Daniel Băluță continuă să susțină, inclusiv în dialogurile de pe rețelele de socializare, că nu el a inițiat proiectul „monumentul Colectiv”. Faptul ne-a fost comunicat de către un cititor, care ne-a rugat, totodată să îi adresăm primarului interimar Băluță, următoarele întrebări ale cititorilor cu speranța că va renunța la „politica struțului” și va răspunde întrebărilor celor pe care îi cheamă la vot la alegerile din iunie:

Cine a imaginat această inginerie peisagistică, cu cireși japonezi puși în sarcofag de beton?

Cui îi place atât de mult piatra de rău, încât a depozitat o adevărată carieră în respectiva amenajare?

Pe cine și de unde a dat afară Primarul Interimar, dacă instituția respectivă nu mai există de dinainte de a fi semnat contractul cu firma?

Și dacă nu mai există, cum poate derula un contract?

Și dacă oamenilor nu le place să faci monument lângă o zonă de grătare, de ce să insiști?

Și, nu în ultimul rând, ce suflet ai, când încerci să îți faci campanie și să atragi capital electoral, zidind în beton memoria unor tineri care au murit arși și distrugând spațiul verde dintr-un parc?

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Am cautat si eu dispozitiile de primar sau lista cu obiectivele de investitii din sectorul 4, dar nu sunt toate dispozitiile, nici obiectivele de investitii. Nu vreau sa ne trezim cu o constructie langa bloc sau cu o parcare supraetajata la dormitoare sa nu mai vedem soarele sau sa nu mai avem liniste de la zdranganiturile sistemelor de ridicare masini. Ca sa nu mai spun de gazele de esapamente…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here