sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalAvocatul Adrian Cuculis dezvăluie: Amenzile pentru certificatul verde sunt ilegale și pot...

Avocatul Adrian Cuculis dezvăluie: Amenzile pentru certificatul verde sunt ilegale și pot fi anulate în instanță

-

Sancțiunile date de polițiști pentru lipsa certificatelor verzi sunt ilegale și pot fi anulate în instanță. Avocatul Adrian Cuculis spune că Poliția are cu totul alte atribuții legale.

„În condițiile în care certificatul verde este implementat în momentul de față printr-o hotărâre de guvern, pentru că legea nu a trecut – mai are mult până să ajungă la Camera Deputaților – nu că este neconstituțional, este ilegal din punct de vedere al Constituției. Neconstituțională ar putea să fie legea. În aceste condiții, dacă vii și aplici o amendă este ilegal până când reușești să dovedești treaba asta în instanță. Este o mare discuție pe tema verificării certificatelor verzi, a codurilor QR, pentru că Poliția nu se ocupă cu așa ceva. Poliția verifică buletinul, datele de identitate, cu codurile QR de pe niște certificate care nici măcar nu sunt reglementate că trebuie să le prezinți la magazin sau mall. Deci, implicit aspectul acesta poate fi contestat și poate fi argument care să stea în picioare în fața instanței”, a explicat avocatul Adrian Cuculis într-o emisiune News România.

certificatul verde

Sindicalist MAI: Unde scrie că Poliţia are în atribuţii să verifice QR coduri?

Recent, chiar sindicaliști din Poliție au atras atenția că toate amenzile care se dau acum sunt neconstituționale. Vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Viorel Stroe, a afirmat că este abuz în serviciu ce fac forțele de ordine.

„Adică starea de alertă este declarată neconstituțională din 20 octombrie 2021, dar tu aplici o ordonanță care emite norme și sancțiuni în baza unei stări de alertă. Ce să mai înțeleagă unul ca mine, care are studii de drept, din tămbălăul ăsta? Adică am scos fundația, dar rămâne acoperișul la casă. Practic, toate amenzile care se dau acum sunt neconstituționale, pentru că sunt date în baza unei hotărâri de guvern care reglementează norme și sancțiuni în starea de alertă, stare de alertă care a fost încuviințată în mod neconstituțional de către Parlament. CCR a spus clar în decizia sa că Parlamentul nu poate să delege puterii executive chestiuni care țin exclusiv de atribuțiile puterii legislative”, a afirmat, pentru Național, Viorel Stroe.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. MAI ÎNAINTEA ORICĂRUI ASPECT, TOATE ACTELE NORMATIVE, DISPOZIȚIILE, ORDONANȚELE DE URGENȚĂ, ETC. EMISE DE CÂȚU DUPĂ DEMITEREA SA ȘI A GUVERNULUI DE CĂTRE PARLAMENT, NU DOAR CĂ SE LOVESC DE NULITATE ABSOLUTĂ, DAR CINSIDER CĂ DEJA SUNT FAPTE DEOSEBIT DE GRAVE CE INTRĂ ÎN SFERA PENALĂ! CONSIDER CĂ DIN ACEL MOMENT, CÂȚU ARE DEOCAMDATĂ DOAR STATUT DE SIMPLU CETĂȚEAN, EL NAMAIFIIND PREMIER, PRECUM ROMÂNIA NU MAI ARE GUVERN! AȘADAR, ORDONANȚE PRIN CARE SE PRELUNGEȘTE STAREA DE URGENȚĂ, CEA PRIN CARE TOTAL ILEGAL REDATEAZĂ SERURILE ZIS WAQUINURI EXPIRATE DIN 27 SEPTEMBRIE A.C. SPRE A LE PRELUNGI CU PIXUL VALABILITATEA CELOR 120 MILIOANE DE DOZE CU 3-6 LUNI, ORDONANȚA CERTIFICATULUI VERDE GROSOLAN MODIFICAT RAPORTAT LA DISPOZIȚII E ȘI STANDARDUL UE, TOATE ACESTEA FĂCUTE DE UN CETĂ/EAN CARE ÎNCĂ SE CONSIDERĂ PRIM MINISTRU, INTRĂ NORMAL ÎN PROCEDURILE PENALE DE URGENȚĂ!
    PRACYIC, UN CETĂȚEAN ȘEF DE PARTID, ÎȘI AROGĂ PUTERI TOTALE DE PREMIER!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...