Cine sunt vinovații accidentului de pe autostradă?

autostrada, google
autostrada, google
Sâmbătă dimineața, ora 8.37, pe Autostrada Soarelui! O perdea de ceaţă densă i-a „orbit”, parcă, pe şoferi. Unul dintre ei, un instructor auto care conducea o Dacie Logan, a încetinit brusc şi a trecut pe banda doi, fără să conștientizeze consecințele. Cei care circulau cu viteză în urma sa nu au mai putut evita impactul. Prima a fost un Volkswagen Golf. 
Declarația celui care a încetinit la 30 km/h pe banda doi sunt relevante: „Eram prima mașină. A venit cineva din spate și m-a lovit. Eram la volan, circulam pe banda doi. Se poate circula și pe banda întâi și pe banda doi. Nu eram staționat. Am redus viteză pentru că scria pe panourile alea să reducem viteza. Eu am redus viteză, îmi apăr viața mea. Nu aveam elev. Mergeam la Brăila la o pomană„, a spus Ion Marin Țîră, instructor auto.
Carambolul s-a produs în dreptul localităţii Lehliu-Gară, la kilometrul 67, pe sensul de mers către Constanţa. Victimele au fost strivite, practic, unele de altele! cei răniţi mai uşor reuşind să se salveze singuri din mormanele de fiare în care se transformaseră maşinile lor. Primul apel la 112 a venit la ora 8.42 iar primele ambulanţe au sosit la locul tragediei, după circa 20 de minute.

Mașinile vor fi expertizate tehnic

Viaţa a patru persoane nu a mai putut fi salvată. Deşi vizibilitatea era mai mică de 50 de metri, spun poliţiştii, unii şoferi nu au adaptat viteză şi distanţă dintre maşini, aşa că la kilometrul 67 inevitabilul s-a produs. Şoferul Daciei Logan a tras pe dreapta după aproximativ 100 de metri, dar în spatele lui bubuiturile au continuat să răsune timp de un minut. Şoferii nu au mai apucat să frâneze, iar alte 28 de maşini au intrat una în alta. Pe lângă cei patru oameni au murit, 56 au fost răniți.
În cursul serii de sâmbătă au fost audiate 24 de persoane la sediul Poliției Autostrăzi. Polițiștii urmează să îi citeze pe ceilalți martori, atunci când starea lor de sănătate va permite. Începând de luni, vor fi făcute evaluări tehnice ale mașinilor, iar după această procedură vor putea fi restituite proprietarilor.
Accidentul de sâmbătă dimineață este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun polițiștii de la Poliția Rutieră. Fatalitate, la numai 3 kilometri după locul producerii accidentului era staţionată o maşină de poliţie cu semnalele luminoase aprinse, tocmai pentru a-i preveni pe şoferi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here