SURSE „Arhitectul lui Remus Truică”, Aura Huluba, viitorul arhitect-șef la Sectorul 4

Remus Truică
Aura Huluba ar putea fi viitorul arhitect șef al Sectorului 4, după ce „a ratat” PUG-ul Snagovului. Poza este publică, preluată de pe o pagină de socializare a arhitectei

Arhitectul șef Daniel Cărămidă a intrat, marți, în concediu, după ce, spun surse din Primăria Sectorului 4, asupra acestuia s-ar fi exercitat mari presiuni să renunțe la funcție. Locul acestuia ar putea fi luat, susțin sursele, de Aura Huluba, un arhitect controversat, care a „proiectat”, în 2010, un „tun” pe care afaceristul Remus Truică a încercat să îl dea pe Lacul Snagov.

Remus Truică
Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a angajat-o consilier personal pe Aura Huluba. Ea ar putea ajunge arhitectul șef al sectorului 4

Aura Huluba, persoana pe care primarul Daniel Băluță o dorește pe funcția de arhitect șef la Sectorul 4, a fost desemnată deja ca un fel de „supervizor” care supra-aviza, practic, orice document pe care îl semna arhitectul-șef în funcție, Daniel Cărămidă.

Huluba, arhitecta „PUG”-ului lui Remus Truică

Firma de arhitectură „Arua Create Desigign” (unic asociat  și administrator – Aura Huluba) a primit în 2010, sarcina de a realiza un nou plan de urbanism general (PUG) a comunei Snagov. Lucrarea a fost primită, prin încredințare directă, chiar de la primarul de atunci al comunei Snagov, Apostol Mușat (condamnat, în prezent, la închisoare).

Remus Truică
Remus Truică, principlaul beneficiar al planurilor desenate la Snagov de Aura Huluba

PUG-ul realizat de firma Aurei Huluba le permitea lui Remus Truică și lui Sorin Roșca Stănescu să construiască un cartier de vile pe o insulă care se afla, legal, în proprietatea publică a statului. Urmare a dezvăluirilor presei, PUG-ul Aurei Huluba, care înlesnea  afacerea penală a lui Remus Truică și asociaților acestuia, a fost retras de la Consiliul Județean Ilfov.

Afacerea „Lacul Snagov”

În 2002, Guvernul lui Adrian Năstase (Remus Truică era șeful de cabinet al premierului) a aprobat hotărârea 930 care cuprindea, printre altele, inventarul domeniului public al comunei Snagov. În inventar a fost „strecurat” şi lacul Snagov, care era, legal, domeniu public al statului, ca fiind domeniului public al … comunei Snagov. Scopul manevrei a devenit evident o dată cu anul 2007, când conducerea comunei a început să „opereze” asupra lacului până când o insulă de 22 hectare din partea de nord-est a lacului a ajuns ilegal, din domeniul public al statului, în proprietatea privată a lui Remus Truică și a lui Sorin Roșca Stănescu.

Remus Truică
Planul lui Robert Truică pe domeniul statului – cartier de vile

Pe 19 aprilie 2010, partenerii Remus Truică şi Roşca Stănescu şi-au dat planurile pe faţă când au cerut certificat de urbanism pentru un PUZ (plan urbanistic zonal) pentru „Ansamblu rezidenţial + Dotări”, pentru întreaga insulă. Remus Truică a depus atunci un memoriu justificativ cu propunerea de trecere a terenului în intravilan cu scopul construirii unui ansamblu rezidenţial de lux. „Funcţiunea principală este de locuire individuală (în regim izolat şi cuplat), dar se propun şi funcţiuni complementare precum agrement şi servicii/comerţ/alimentaţie publică (…) Terenul este înconjurat de Lacul Snagov, reprezentând o insulă ce are vecini în sud şi vest zone rezidenţiale privilegiate (de cand poate avea o insulă alţi vecini decât apa? – n.n.). Accesul în zonă se va realiza prin două poduri, unul în partea de sud şi al doilea în est”.

PUG-ul lui Huluba, retras după dezvăluirile presei

Remus Truică
Planșele desenate de Aura Huluba, trecea insula din domeniul public, ca fiind construibilă pentru vilele pe care intenționa să le ridice Remus Truică

Ancheta realizată atunci de autorul acestui articol i-a făcut pe edilii comunei să facă pasul înapoi, retrăgând cererea de emitere a certificatului de urbanism!!! Ei au trecut la „Planul B” care presupunea Plan Urbanistic General (PUG) al comunei în care insula să fie trecută direct drept teren construibil cu vile P+1. Aici a intrat în scenă arhitectul Aura Huluba, care, prin PUG-ul pe care l-a realizat, a „vopsit” insula drept bună pentru locuinţe individuale + servicii publice, iar din proiect nu pare a lipsi niciun amănunt al afacerii „retrase” cu un an înainte. Huluba nu pare să fi scăpat, în noul PUG, nici măcar cele două poduri (la sudul şi la estul insulei) care trebuia să permită proprietarilor, dar și „curioşilor” accesul pe insula „Truică – Roşca Stănescu”, care era, legal, domeniu public al statului.

Aura Huluba ne-a declarat atunci că ar fi lucrat strict cu materialul clientului – Primăria Snagov şi că se acolo a luat la cunoştinţă că ambele terenuri ar fi proprietate privată. Cert este că, ulterior dezvăluirilor presei, Primăria Snagov a retras și PUG-ul Aurei Huluba, de la Consiliul Județean Ilfov și nu a mai revenit cu el nici până astăzi! Acum, Aura Huluba este dată drept favorită pentru postul de arhitect șef al Sectorului 4, după ce postul va fi eliberat de Daniel Cărămidă. Acesta din urmă nu a putut fi contactat pentru a-și spune un punct de vedere.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here