AUDIO Paranoia coronavirus a ucis o asistentă. Avea fractură deschisă și a murit în chinuri

coronavirus, Paranoia coronavirus

O asistentă medicală din Caraș-Severin, care suferise o fractură deschisă, a murit cu zile, ucisă de paranoia coronavirus. Femeia fusese abandonată, practic, de cadrele medicale într-un cort al Spitalului Reșița, de teama pandemiei.

Corina Radics, asistentă medicală la dispensarul localității Măureni, din județul Caraș-Severin, suferise miercuri o fractură deschisă. Femeia s-a urcat pe o scară, încercând să schimbe o perdea la geam, dar a căzut și și-a fracturat piciorul.

Paranoia coronavirus. Ambulanța a venit după o oră

Fractura fiind una deschisă, a început să piardă sânge. Corina s-a târât în cealaltă cameră, apoi în curte, unde a fost găsită de către fiica sa, care a sunat la 112.

Primarul din Măureni povestește cum a murit în chinuri asistenta medicală Corina Radics

Ambulanța a venit de la Spitalul Reșița abia după o oră de la apel, avînd de parcurs mai mult de 40 de kilometri, până la Măureni.

Localitatea se află la granița cu județul Timiș, iar o ambulanță din acest județ putea interveni de la numai 7 kilometri. Dar regulile administrative stupide nu permit decât intervenții în același județ.

Paranoia coronavirus
Primarul din Măureni, Brian Filimon

„Avem ambulanță la 6-7 kilometri, la Gătaia, și spital la 25 de kilometri, la Deta, în Timiș. Dar ambulanța nu vine, pentru că cei din Timiș nu au voie să intervină în Caraș”, a declarat pentru ziarul Cetățeanul primarul din Măureni, Brian Filimon.

CITEȘTE ȘI: Linia 112, înroșită de apelurile românilor speriați de coronavirus

Abandonată într-un cort, de teama coronavirus

Paranoia coronavirus

Pe motiv că asistenta medicală a avut contact cu un pacient suspect de covid (testele au arătat ulterior că nu era infectat), femeia a fost băgată într-un cort din curtea spitalului și abandonată acolo. Asta cu toate că fractura deschisă ar fi reclamat intervenția imediată a medicilor. În astfel de cazuri, pacienții pot suferi, pe lângă pierderi masive de sânge, și leziuni interne.

Când cadrele medicale și-au adus aminte de ea, după trei ore, era deja prea târziu, ne-a spus primarul. Corina Radics murise cu zile.

„După trei ore, a murit. A pierdut mult sânge, diagnosticul a fost stop respirator. Ce concluzie poți să tragi decât că a murit cu zile?”, întreabă revoltat edilul din Măureni.

CITEȘTEȘTE ȘI: Dosar privind importul de teste pentru coronavirus, confiscate de Poliția Capitalei, clasat de procurori

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here