Atentat la Barcelona. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că trei români au fost răniți pe Rambla

Trei victime de cetățenie română au fost identificate până la ora 11.00 printre persoanele rănite în urma sângerosului atentat la Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

UPDATE. Numărul românilor răniţi în atacul de la Barcelona a ajuns la trei, după ce autorităţile spaniole au informat vineri dimineaţă Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Un al doilea român a fost identificat tot vineri dimineaţă printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona, acesta fiind internat în spital, iar starea sa fiind stabilă, a transmis MAE. Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de joi, de la Barcelona, relatează BBC News.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Potrivit unui comunicat de presă dat publicității vineri dimineață de Ministerul Afacerilor Externe, victima a fost internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă.

Reprezentanții consulatului urmează să se ducă la spital, unde sunt internați ambii cetățeni români răniți. Joi seara, autoritățile anunțaseră că un român a fost rănit în sângerosul atentat la Barcelona, a fost spitalizat, iar starea sa este stabilă.

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă. MAE le reamintește cetățenilor români afectați că pot solicita asistență consulară la telefonul Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 sau +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinatate și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență; sau la numerele de urgență ale oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853 și misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

O furgonetă a intrat, joi, pe artera Rambla din Barcelona și a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chioșc, iar șoferul a reuși să fugă. Atentatul, soldat cu 13 morți și zeci de răniți, a fost revendicat de organizația teroristă Daesh.

Autoritățile din provincia spaniolă Catalonia au anunțat că poliția a arestat doi suspecți. Un oficial al Guvernului regional catalan a confirmat că bilanțul atacului este de 13 morți și cel puțin 50 de răniți.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here