Atac cibernetic cu recompensă în Bitcoin la Primăria Sectorului 1. Activitatea este paralizată

atac cibernetic

Activitatea Primăriei Sectorului 1 este blocată de mai bine de două zile, în urma unui atac cibernetic, iar edilul Dan Tudorache spune că pe calculatoarele instituţiei a apărut şi un mesaj în care se cerea recompensă în Bitcoin.

Primarul Sectorului 1 a declarat că acest atac ciberentic a avut loc „miercuri după-amiază spre seară”, fiind anunţate DIICOT şi firma care se ocupă de administrarea sistemului informatic al Primăriei.

„Experţii se chinuie acum să recupereze baza de date. Vor sta şi în week-end şi sper ca luni să avem un rezultat bun şi că îmi spună că au recuperat mare parte din date. Echipa încearca sa decripteze calculatoarele, astfel ca până luni să avem măcar două calculatoare funcţionale în fiecare birou (…) Când au fost criptate datele, era şi un mesaj în care se cerea recompensă în Bitcoin”, a declarat Dan Tudorache la Digi 24.

El a spus că activitatea instituţiei este complet blocată şi i-a îndemnat pe bucureştenii care au probleme de rezolvat la Primărie să vină la sediu începând de marţi, fiind posibil ca luni să se lucreze în continuare pentru repunerea în funcţiune a sistemului.   „Aş prefera ca oamenii să vină la Primarie de marţi, dacă nu este foarte urgent”, a adăugat primarul Sectorului 1.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.