Documente! Asociații de proprietari reclamă că au fost păcălite să atace investiții imobiliare

asociații

Acțiunile ONG-urilor controlate de Nicușor Dan de a contesta investițiile imobiliare importante depășesc, în multe cazuri, limitele morale ale interesului public și ale activismului civic.

Cetățeanul.net a intrat în posesia unui document oficial în care o asociație de proprietari afirmă că a fost indusă în eroare pentru a ataca o investiție imobiliară de 100 de milioane de euro.

Asociația de proprietari atacase investiția în instanță „la braț” cu un ONG din grupul controlat de Nicușor Dan

Documente! Asociații de proprietari: „Am fost induși în eroare”

Asociația de proprietari s-a retras din proces împreună cu alte două asociații similare, iar singura contestatară a proiectului a rămas Miliția Spirituală unul dintre ONG-urile din rețeaua controlată de Nicușor Dan. Retragerea asociațiilor de proprietari a fost imediat suplinită de un alt ONG din familia lui Nicușor Dan, deputatul din Parlament care controlează cea mai mare rețea de contestare a investițiilor imobiliare din București.

Deputatul Nicușor Dan, totodată activist civic care aspiră la fotoliul de primar general a atacat proiectul imobiliar One Floreasca – trei blocuri de locuințe și birouri, cu peste 15 etaje, plus un hipermarket, cu o întreagă rețea de ONG-uri.

Atacul a fost declanșat pe 26 februarie 2018, când Asociația „Miliția Spirituală” (grup din sfera de influență a lui Nicușor Dan) a mai „convins” un ONG și două Asociații de Proprietari să ceară judecătorilor suspendarea autorizației de construire a complexului imobiliar, la o lună de la aprobarea acesteia. Asociațiile de proprietari Banu Andronache nr. 52-60 și Banu Andronache nr. 71, bloc 108 și Asociația Cartierul Aviației (ONG) au „beneficiat” de serviciile acelorași avocați.

Nicușor Dan
Asociațiile de proprietari au fost reprezentate tot de avocații Miliției Spirituale

Ulterior, asociațiile de proprietari (care dealtfel nu puteau reclama încălcarea drepturilor, deoarece nu se aflau în vecinătatea Automatica în înțelesul legii) s-au retras din proces. Mai mult, pe 20 martie 2019 cea de-a doua asociație din lista de mai sus a arătat că „subscrisa consideră că a fost indusă în eroare să intre în acest proces”.

Nicusor Dan renuntare judecata asociatie proprietari

După acest moment, când „Miliția Spirituală” a rămasă singură în proces, a intrat în scenă ca intervenient, un alt ONG din grupul lui Nicușor Dan – Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural (ACIP).

În acest dosar, cererea ONG-urilor a fost respinsă.

„Gașca” de ONG-uri atac în haită

ONG-urile din sfera lui Nicușor Dan nu fac însă activism civic, adică să conteste clar și direct legalitatea unei investiții și să lase judecătorii să decidă în consecință! Nu, ONG-urile asociate deputatului Nicușor Dan deschis, aproape de fiecare dată, un adevărat război, pe mai multe fronturi, menit cel mai probabil să-și impună propria viziune în justiție. În cazul One Floreasca ele au atacat „în haită” investiția de peste 100 de milioane de euro! Au deschis două procese de suspendare a aceleiași investiții și două procese de anulare ale aceleiași autorizații de construire. Tot de două ori, în câte două procese, au cerut și anularea aceleiași autorizații de construire, dar și a acordului de mediu care a stat la baza autorizației.

Acesta a devenit un adevărat „modus operandi” pentru asociațiile controlate, ca un veritabil „păpușar” de deputatul Nicușor Dan prin apropiații săi, inclusiv prin partenera de viață – Mirabela Grădinaru. Citește și ONG-urile lui Nicușor Dan: activism civic sau joc de interese? Strategia atacului în haită

Nicușor Dan
Proiectul One Floreasca City a fost atacat cu patru ONG-uri în mai multe procese

Procedând astfel, deși un judecător a respins cererea de suspendare depusă de Miliția Spirituală, alte două asociații – „Salvați Bucureștiul” împreună cu „SOS Orașul”, tot din sfera deputatului Nicușor Dan, au reușit să obțină suspendarea printr-o sentință de-a dreptul scandaloasă! În acest al doilea dosar de suspendare, judecătorul a constatat că acordul de mediu care a stat la baza emiterii autorizației de construire este nelegal deoarece în raportul de mediu nu s-a explicat de ce lipsesc de pe teren mierlele și pițigoii (specii protejate) care altfel nu se găsiseră niciodată pe terenul investiției atacate de Nicușor Dan (acolo fuseseră hale industriale!!!).

Același judecător a mai emis și o serie de alte aberații (studii care nu există dar existau, încadrări urbanistice anulate etc… Citiți mai multe aici: Scandalos! Judecătorii au blocat o investiție de 100 milioane de euro că AȘA VREA Nicușor Dan. Normal ar fi ca judecătorii din instanța de recurs să îndrepte aceste aberații și să sesizeze modul incorect în care acționează acestă „gașcă” de asociații din cazul descris mai sus. Caz care, nota bene, nu este singular, asociațiile apropiate deputatului procedând, în maniere similare, și în cazul altor investiții din București. Vom reveni!

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.