Apelul lui Raed Arafat: Dacă ești simptomatic, nu te duci la muncă! Unii pacienți refuză tratamentul și pleacă de la UPU

Raed Arafat, sursa: gov.ro
Raed Arafat, sursa: gov.ro

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.Singura modificare este prelungirea termenului de valabilitate al testelor antigen de la 24 de ore la 48 de ore. Raed Arafat a anunțat că a fost reactivat centrul de comandă cu permanență, Spitalul militar ROL2 și s-au suplimentat locurile ATI din Capitală.

Raed Arafat a spus că sunt deja 49 de localități cu incidența de peste 3 la mia de locuitori. El a făcut apel către cei care sunt simptomatici să nu mai meargă la serviciu, să se testeze și să apeleze medicul. A vorbit și despre pacienții internați care pleacă din spital, pe semnătură, potrivit observatornews.ro.

„Nu avem cifre în sensul acesta. Dar au fost cazuri raportate. Cel puțin unul dintre cazurile despre care s-a zis că s-a dus patru zile la muncă, apoi a ajuns la UPU. S-a întâmplat în București.”

”Singura modificare la Hotărârea Stării de Alertă este să prelungim la 48 de ore valabilitatea testelor antigen. Am activat din nou la nivel înalt CNCCI (Centrul de Comandă), unde se lucrează 24 din 24 de ore pentru sprijinul spitalelor. Sunt reprezentați de la Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență, serviciile de urgență. Din 1 iulie, când aveam 31 de cazuri, astăzi suntem la 2.226. Creșterea este una importantă și a dus la creșterea pacienților de la 66 la 523, în secțiile ATI. În ultimele 24 de ore au intrat în aceste secții peste 50 de pacienți. Am avut o perioadă în care am avut chiar și un deces pe zi.Iar astăzi vedem că sunt 39 sau 45 acum două zile”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,

În ultima perioada am avut mai multe persoane tinere decedate”

”Mă opresc asupra raportului INSP pentru săptămâna trecută. 92% dintre decese au fost la persoane nevaccinate.Iar 5% la persoane cu schema incompletă. 80,4% dintre persoanele infectate erau nevaccinate. De la începutul pandemiei, 86% dintre decese au fost la persoane peste 60 de ani. Dar în ultima perioadă au fost decese și la persoane mai tinere. Acum sunt 49 de localități cu incidența de peste 3 cazuri la mia de locuitori”, a mai spus Raed Arafat.

Unii pacienți confirmati pozitiv au refuzat tratamentul și au fost și dispăruți din UPU”

„În ultima perioada am avut mai multe persoane tinere decedate, fără comorbidități și nevaccinate. Într-o singură lună au fost 50 solicitări de transfer în alte localități, să caute locuri pentru pacienți la ATI și nu numai. A fost detașat personal la DSP. Au fost distribuite echipamente din stocurile strategice. 848 paturi ATI COVID sunt disponibile la nivel național. Dintre care peste 500 sunt ocupate. De mâine Ana Aslan (ROL 2) va relua activitatea de ATI și de mâine avem alte 12 paturi AȚI în plus. Mulți pacienți ajung târziu.Unii merg simptomatici la muncă. Apelul nostru.Dacă ești simptomatic, nu te duci la muncă! Unii pacienți când au fost anunțați că sunt pozitivi au refuzat tratamentul și au fost și dispăruți din UPU. Au plecat”, a mai spus Raed Arafat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here