Anulări de executari silite pe bandă rulantă. Recuperatorii, înfrânți în instanță

stare de urgență, executare silită, Biroul ce Credit , Casa de Ajutor Reciproc, executare silită, contestații la executare în 2019 executari silite

Atenție la actele de executare silite emise! Suntem în preajma Sărbătorilor, iar actele de executare silită încă mai sunt trimise chiar și între Crăciun și începutul Anului nou.

Ideal pentru debitori ar fi să conteste orice executare silită în termenul de 15 zile calendaristice, plus două procedurale.

Avocatul Adrian Cuculis dă ca exemplu o soluție a instanței, unde executarea silită a fost începută ilegal.

„Anulează executarea silită şi toate actele de executare din dosarul de executare nr. 135/2018 constituit la B.E.J. Marius Adrian Negreanu. Respinge, că neîntemeiată, cererea de întoarcere a executării silite. Dispune restituirea către contestator la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri a taxei judiciare de timbru aferente contestaţiei la executare, în cuantum de 1.000 lei. Obligă intimata la plata către contestator a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2.380 lei, reprezentând onorariu avocaţial”, se arată în sentința judecătorească.

„Astfel se trage concluzia că Investacapital LTD a început în mod ilegal executarea silită, însă cel mai grav este că dacă debitorul nu contesta executarea, atunci acestuia i s-ar fi vândut toate bunurile în mod ilegal”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Avocatul Adrian Cuculis dezvăluie abuzurile recuperatorilor
Avocatul Adrian Cuculis dezvăluie abuzurile recuperatorilor

Alte executări silite ilegale au fost inițiate de recuperatorul AGIO Wierzytelności Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty SA.

„Recuperatorul cu nume prescurtat AGIO se pare că în nenumărate rânduri a demarat executări silite ilegale pe care doar prin faptul că debitorii au ajuns la un avocat specializat în executari silite și au contestat executarea acestora, au reușit să anuleze integral orice obligație de plată ce derivă dintr-un credit bancar. BEJ Terinte Florin Cătălin cel care a pus în executare silită aceste contracte de credit cesionate în mod ilegal, a primit o sentință de a anulare a întregii sale executari silite. Decizia este definitivă. Importat de observat este și faptul că executarea silită este ilegală din rădăcini, având în vedere că instanța ce s-a ocupat de verificarea legalității actelor de executare a anulat inclusiv încheierea de încuviințare a executării silite pronunțate de către un alt judecător”, a spus Adrian Cuculis.

În mod firesc, consecința anulării executării silite conduce imediat la încetarea oricăror acte de executare silită și obligă executorul să remită titlul executoriu rămas fără forță executorie către creditorul ce l-a pus în mod ilegal în executare silită.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here