Dosar penal după dezvăluirile AUDIO privind transcrierea listelor la PSD Sector 4

PSD
Mihai Peptan vorbește echipei de campanie, în înregistrarea de mai jos, despre modificări, posibil ilegale, ale listelor pentru primarul Daniel Băluță (dreapta), dar și pentru consilieri. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a deschis dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a confirmat că a deschis cercetarea penală după publicarea anchetei Cetăţeanul.net, care dezvăluia modul în care  s-ar fi modificat, la PSD Sectorul 4, listele de semnături pentru susținerea candidaturii primarului Daniel Băluță, dar și a celor de consilieri.

Cetățeanul.net a prezentat o înregistrare audio care arăta că, la PSD Sector 4, listele de semnături ar fi fost modificate, în mod ilegal, prin adăugire și transcriere. Înregistrarea  a fost făcută la ședința din seara zilei de vineri, 8 aprilie 2016, condusă, potrivit surselor noastre, de Mihai Peptan, consilier general PSD al Municipiului București și consilier, totodată al candidatului PSD Daniel Băluță.

Pentru această cauză, Parchetul ne-a comunicat că a înregistrat dosarul penal numărul 4354/P/2016, fiind trimis la Secția 14, pentru efectuarea de cercetări.

Fapta de modificare ilegală a listelor de semnături este penală, ne-au confirmat surse juridice și se poate solda, pentru cei vinovați, cu mulți ani de pușcărie, după ce procurorii vor proba încălcarea legii.

AUDIO Ședința în care s-ar fi stabilit încălcarea legii

La acea ședință, ținută la sediul PSD din bulevardul Constantin Brâncoveanu, Mihai Peptan le-a adus la cunoștință participanților că listele de semnături strânse până atunci pe liste cu antetul „Partidul Social Democrat” nu mai erau valabile, deoarece semnăturile trebuia strânse pe liste cu antetul PSD-UNPR.

Cu toate acestea, așa cum reiese din înregistrarea pe care v-o prezentăm mai jos, consilierul lui Băluță ar fi identificat și soluțiile, după cum reiese din înregistrare – ambele penale. Prima, cea de inserare a siglelor pe listele pe care ar fi fost strânse semnături fără antet PSD („adăugire” penală). A doua, cea care poate fi probată mult mai ușor de organele de anchetă. Potrivit înregistrării dar și surselor noastre, listele de semnături care avuseseră sigla „Partidul Social Democrat” ar fi fost transcrise pe noile liste. Aici, oamenii legii trebuie doar să verifice semnăturile executate de aceeași mână.

liste semnături
Consilierul Mihai Peptan (dreapta), alături de candidatul Daniel Băluță (stânga), la inaugurarea, în luna mai, a unei case de bătrâni, fără a avea avizele legale.

Prezentăm, în continuare stenograma unor fragmente din înregistrarea ședinței, pe care o prezentăm mai jos.

Va trebui să mergem mai departe, o parte dintre listele pe care deja le-am făcut trebuie să le recuperăm, să punem pe ele alianța PSD-UNPR, am găsit o soluție tehnică (…) n-avem voie cu ștampilă, trebuie să fie print

(…) „În acest context am refăcut listele, dar am scos, și n-am pus nicio siglă pentru că suntem încă în  negociere și nu știm dacă vom merge și cu sigla UNPR-ului sau numai cu sigla PSD-ului”.

Mihai Peptan continuă apoi cu explicațiile – spune că a găsit și o soluție tehnică pentru listele care nu aveau antet Partidul Social Democrat (dacă se probează, este infracțiune, potrivit legii). Apoi le face o demonstrație tehnică pentru motivul pentru care nu pot fi „rezolvate” listele de semnături care avuseseră drept antet, așa cum fusese legal.

Apoi, prezentând formularele „albe” el îi îndeamnă, după cum se înțelege, pe colaboratori, să completeze listele fără antet, pe care îl pot adăuga ulterior.

Minutul 03, 50 din înregistrare:  „Acesta este motivul pentru care nu am pus nicio siglă, dar avem posibilitatea să punem orice siglă dorim, ulterior, după ce completăm listele”.

După mai puțin de un minut, Peptan poate fi auzit cum pronunță, ca răspuns la o întrebare, fraza care-i poate incrimina pe toți cei care ar fi executat ilegalitatea – transcrierea listelor de semnături. „Eu zic că cel mai bine este să le transcrieți aici la sediu…”.

Am „izolat” acest fragment, în fragmentul de înregistrare de mai jos:

 

Mihai Peptan nu ne-a comunicat un punct de vedere. Îl vom publica după ce ni-l va comunica. De asemenea, nu există niciun indiciu cu privire la vreo implicare directă în această operațiune a candidatului PSD Daniel Băluţă, cel pentru care s-au strâns listele de semnături, alături de cele pentru consilierii locali și cei generali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here