Alegeri parlamentare Israel 2019. Benjamin Netanyahu și Benny Gantz revendică victoria

Alegeri parlamentare Israel 2019
Generalul Benjamin Gantz, liderul alianţei de centru-stânga Albastru & Alb, și premierul Benjamin Netanyahu, liderul partidul Likud

Alegeri parlamentare Israel 2019.Principalii candidați la scrutin, premierul Benjamin Netanyahu, liderul Partidului Likud de dreapta, și fostul general Benny Gantz, liderul alianţei de centru Albastru şi Alb, se declară câștigători.

Potrivit exit-poll-urilor, nu există un câștigător clar al alegerilor legislative din Israel.

Astfel, rezultatele exit-poll arată că alianța lui Benny Gantz este creditată cu 36 sau 37 de locuri în Parlamentul Israelului – Knesset – în timp ce partidul lui Benjamin Netanyahu, care încearcă să obţină al cincilea mandat de premier, a câștigat între 33 și 36 de locuri.

“Am câștigat! Votanții din Israel și-au spus cuvântul!Aceste alegeri au un câștigător clar și un învins”, se arată într-un comunicat al alianţei de centru Albastru şi Alb.

La rândul său, Netanyahu a scris următorul tweet: “Partidul Likud a triumfat în mod clar. Mulțumesc cetățenilor din Israel pentru votul de încredere. Voi începe negocierile pentru a forma un Guvern de dreapta cu partenerii noștri obișnuiți chiar în această seară”.

Dacă va obţine un nou mandat, Benjamin Netanyahu îl va devansa în iulie pe David Ben-Gurion, fondatorul statului Israel, devenind premierul care a condus naţiunea cel mai mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

*