Alegeri locale parțiale. La Deva, candidatul PSD (fost PNL) e susținut de Gabriela Firea și Raed Arafat

alegeri locale parțiale

În municipiul Deva și în alte 15 localități au loc duminică alegeri locale parțiale. Evident, cea mai mare miză e la Deva, unde din partea PSD candidează un fost penelist, Petru Mărginean, susținut fățiș de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și de șeful DSU, Raed Arafat.

Peste 93.000 de persoane cu drept de vot au domiciliul în localităţile în care se vor organiza alegeri locale parţiale pe 5 noiembrie, inclusiv cei care vor împlini 18 ani până în ziua alegerilor. Totodată, 237 de cetăţeni ai Uniunii Europene care locuiesc în localităţile respective vor putea să-şi exprime opţiunea electorală.

Alegeri locale parţiale vor avea loc în 16 localităţi din ţară care au rămas fără primari: în municipiul Deva – judeţul Hunedoara, precum şi în comunele Bocsig – judeţul Arad, Nicşeni – judeţul Botoşani, Călăraşi – judeţul Cluj, Pantelimon şi Bărăganu – judeţul Constanţa, Teleşti – judeţul Gorj, Balş – judeţul Iaşi, Bîrghiş – judeţul Sibiu, Drăgoieşti – judeţul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – judeţul Teleorman, Checea – judeţul Timiş,  Oşeşti – judeţul Vaslui şi Vlădeşti – judeţul Vâlcea. Totodată, vor fi organizate alegeri parţiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa.

Vineri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii structurilor teritoriale ale MAI, în cadrul căreia a fost verificat stadiul de îndeplinire a sarcinilor prevăzute de Calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale pentru alegeri locale parţiale de pe de 5 noiembrie, concluzia fiind că toate activităţile sunt în grafic.

Astfel, au fost achiziţionate 93.370 de timbre autocolante, 480 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 96 de plicuri din plastic transparent, înseriate, prevăzute cu sistem de sigilare, în care vor fi introduse ştampilele după încheierea votării. Instituţiile prefectului au asigurat imprimarea buletinelor de vot şi confecţionarea ştampilelor birourilor electorale judeţene, ale birourilor electorale de circumscripţie şi ale secţiilor de votare. Totodată, au în responsabilitate asigurarea transportului şi distribuirea materialelor, documentelor şi a tipizatelor necesare pentru desfăşurarea procesului electoral.

Alegeri locale parțiale la Deva. Petru Mărginean, susținut de Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a dus duminica trecută la Deva, unde i-a făcut campanie electorală candidatului PSD la Primăria Deva, Petru Mărginean, fost penelist.

Petru Mărginean
FOTO Facebook Gabriela Firea

„O după-amiază plăcută alături de locuitorii municipiului Deva, împreună cu Petru Mărginean, candidatul nostru la primăria Devei. Un om cu proiecte serioase pentru familii, copii, dezvoltarea orașului. Oameni frumoși, oraș frumos”, a postat Gabriela Firea pe contul său de Facebook, unde a postat și mai multe fotografii.

Petru Mărginean a fost primar al municipiului Deva în perioada 2012-2016, ultima oară fiind membru al PNL. El a demisionat din partid şi din Consiliul Local Deva după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat. Acum, partidele politice se pregătesc de alegeri parţiale pentru Primăria Deva, după ce fostul primar Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare pe data de 24 aprilie 2017.

CITEȘTE și Gabriela Firea s-a dus la Deva pentru a-i face campanie electorală lui Petru Mărginean, fost penelist

Revolta lui Robert Turcescu la adresa lui Raed Arafat

alegeri locale parțialeTot în week end-ul trecut, la Deva s-a dus și coordonatorul SMURD, Raed Arafat, și tot pentru a-i face campanie electorală lui Petru Mărginean.

Deputatul PMP Robert Turcescu, fost consilier general la București, s-a revoltat pe Facebook, în contextul în care tocmai ce avusese loc cumplitul accident de la mina Uricani din Valea Jiului, la doar 90 km de Deva, unde Raed Arafat nu și-a făcut timp să ajungă.

„Petru Mărginean e azi candidat PSD la funcția de primar al municipiului Deva (sunt alegeri parțiale pe 5 noiembrie la Deva!). Anul trecut, domnul Mărginean a fost tot candidat la Primăria Deva, dar atunci din partea PNL ???? Mărginean e președintele unei asociații numită Salvital, care coordonează activitățile SMURD-Hunedoara. Ca președinte al acestei asociații e și retribuit, cu vreo 1.000 de euro pe lună (vezi foto). Domnul Arafat, coordonatorul SMURD, s-a dus în weekend taman la Deva să se întîlnească cu <colegul> candidat Mărginean de la Salvital, în plină campanie electorală. Și-au făcut pozele de mai jos. Nu-i așa că e o pură întîmplare? Nu-i așa că era o urgență să meargă Arafat la Deva să se pozeze cu Mărginean- Salvital, candidat la Primărie? Nu-i așa că domnul Arafat n-a simțit nevoia să se ducă ieri la Uricani să facă o poză și cu minerii răniți în explozia din mînă? Mai ales că știa deja o bună bucată de drum, doar fusese în week-end în apropiere, la Deva, aflată la doar 90 de km de Uricani? Și putea să folosească și girofarul, nu se supără nimeni…”, a scris Turcescu pe rețeaua de socializare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here