Alegeri locale la Craiova, Târgu Jiu, Bușteni, Lehliu Gară, Baia Sprie, dar și la Las Fierbinți

Alegeri locale 2020

În cinci municipii, nouă orașe și 35 de comune din 32 de județe au loc duminică alegeri locale parțiale. În aceste localități, funcția de primar a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, a situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

Peste 500 de secţii de votare au fost amenajate în cele 49 de localităţi în care duminică au loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, iar acestea s-au deschis la ora 7,00. Printre oraşele unde vor fi aleşi noi primari se numără Craiova, Târgu Jiu, Roman, Buşteni și Lehliu Gară.

Alegeri locale parţiale sunt organizate în cinci municipii – Craiova (judeţul Dolj), Târgu Jiu (judeţul Gorj), Moineşti (judeţul Bacău), Lupeni (judeţul Hunedoara), Roman (judeţul Neamţ), în nouă oraşe – Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg (localitate ce a inspirat serialul Las Fierbinți), Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi, precum şi în 35 de comune.

Secțiile de vot s-au deschis la ora 7,00 şi se vor închide la ora 21,00. Aproape 3.700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în localităţile în care au loc alegeri, pentru asigurarea ordinii publice. În total, în cele 49 de localităţi au fost amenajate 506 secţii de votare.

Alegeri locale la Craiova. Cine vrea să-i ia locul Olguței Vasilescu

În cursa electorală pentru Primăria Craiova s-au înscris opt candidaţi. Aici, funcţia de primar a rămas vacantă după demisia Liei Oguţa Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii.

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Craiovei este Mihail Genoiu, fost viceprimar al oraşului şi consilier municipal, iar principalul său contracandidat este Senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul grupului PNL din Senat, dar şi preşedintele PNL Craiova. Deputatul Adrian Prisnel candidează la Primăria Craiova din partea USR, iar inginerul Anişoara Stănculescu, din partea ALDE.

Pentru Primăria Târgu Jiu se bat social-democratul Aurel Popescu şi liberalul Marcel Romanescu. La Roman, pe lângă actualul edil interimar Lucian Ovidiu Micu (PNL), găsit incompatibil de ANI, în cursa pentru cea de-a doua primărie din judeţul Neamţ s-a înscris şi fostul deputat PDL Marius Neculai, acum la PSD, care a fost scos de pe Colegiul Roman la alegerile generale din 2012 pentru a-i lăsa locul Elenei Udrea.

Emanoil Savin a lăsat Bușteniul pentru București

Funcţia de primar al oraşului Buşteni, de pe Valea Prahovei, a rămas vacantă după ce eternul edil, Emanoil Savin, aflat la al patrulea mandat, a dezertat din PNL şi s-a înscris în PSD, fiind ales senator al acestui partid. Nu este pentru prima oară când Savin schimbă macazul politic – el a mai fost membru PSD, dar și PC.

Pentru locul lăsat liber de Savin au intrat în bătălia electorală opt candidaţi. Astfel, din partea PSD candidează Irinel Ghiţă, actual consilier local, director al Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie Buşteni, din partea USR, şeful Serviciului de protecţie civilă din localitate, Gheorghe Haiduc, care coordonează şi acţiunile Salvamont, iar PNL îl susţine pe Virgiliu Cristian Achim, consilier local care lucrează la un ziar din oraş.

Pentru Primăria Râşnov s-au înscris liberalul Liviu Butnariu, Daniel Diaconu (PER, susţinut de ALDE şi PSD) şi independentul Marius Lungu.

La Lupeni, postul de primar a rămas vacant după ce primarul ales în 2016, Cristian Resmeriţă, a fost ales apoi senator. Unul dintre cei şase candidaţi la fotoliul de primar este social-democratul Lucian Marius Resmeriţă, fratele fostului edil Cristian Resmeriţă, acesta fiind profesor la Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva”, din Petroşani. Candidatul PNL este Ioan Cristian Roşu, în vârstă de 43 de ani, absolvent al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here