USR-PLUS își va desemna candidați comuni la viitoarele alegeri locale 2020

alegeri locale 2020 Dan Barna, primul pas spre Cotroceni

USR-PLUS își va desemna după prezidențiale candidații comuni pentru alegeri locale 2020, a decis alianța duminică, în cadrul primei ședințe comune a Birourilor Naționale USR și PLUS.

„Astăzi a avut loc prima ședință comună a birourilor naționale USR și PLUS, care formează o alianță electorală și politică pentru alegerile viitoare. (…) Cele două partide au discutat și despre moțiunea de cenzură și au reiterat că vor avea o poziție comună. În opinia liderilor USR și PLUS moțiunea reprezintă primul pas către alegerile anticipate. Alianța are soluții pentru fiecare scenariu legat de moțiunea de cenzură, acestea vor fi comunicate oficial la momentul potrivit. În ceea ce privește alegerile locale, Alianța USR PLUS va desemna candidații comuni după alegerile prezidențiale. Între timp, în conformitate cu principiile deja stabilite, fiecare dintre partide își desemnează candidați proprii”, a transmis USR-PLUS într-un comunicat de presă.

Alegeri locale 2020. Ce spun Cioloș și Barna

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a afirmat că întâlnirile dintre cele două partide ale alianței vor avea loc o dată la două săptămâni. „Astăzi a avut loc prima ședință comună a birourilor naționale USR și PLUS și am activat structurile de conducere și executive comune. Vom avea astfel de întâlniri o dată la două săptămâni. Consolidăm alianța, intensificăm colaborarea, mergem pe drumul pe care am pornit în mai, după rezultatul de la europarlamentare. În perioada următoare campania pentru prezidențiale va fi intensificată, obiectivul Alianței este intrarea în turul 2 și câștigarea alegerilor”, a declarat Dacian Cioloș, la finalul ședinței între cele două Birouri Naționale.

Și liderul USR, Dan Barna, a precizat că USR-PLUS vrea o reformă a statului român. ”Alianța USR PLUS se pregătește să câștige toate alegerile care vor urma, începând cu cele prezidențiale și terminând cu alegerile parlamentare din 2020, pentru a reuși să schimbe cu adevărat România. Cerem votul românilor pentru un mandat clar de reformă a statului, nu pentru îmbunătățiri ici-colo. Acesta este obiectivul meu și al USR PLUS – reforma statului român, eliminarea corupției și a incompetenței”, a transmis Barna, în comunicatul de presă menționat.

Nicușor Dan se visează candidat unic la alegeri locale 2020

În cadrul partidului USR, au existat neînțelegeri legate de candidatul desemnat pentru alegerile locale. Unii membri nu sunt de acord cu propunerea lui Nicușor Dan, deoarece este candidat independent, nu face parte din partid.

USR se va întuni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formațiunea să poată susține și candidați independenți la alegeri, respectiv pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here