Aeroportul Otopeni. Klaus Iohannis, filmat cu „cheie”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a fost filmat îmbarcându-se într-un avion privat

Filmarea conspirativă a plecării lui Klaus Iohannis la Bruxelles cu un avion privat, difuzată de Antena 3 imediat după decolarea aeronavei, a fost făcută cu voia și știința unor persoane din conducerea Aeroportului Otopeni, au dezvăluit pentru Cetateanul.net surse din cadrul aeroportului.

Potrivit surselor Cetateanul.net, filmarea președintelui urcând într-o aeronavă privată a fost făcută chiar din sediul companiei Aeroporturi, dintr-un birou de la etajul 3, în dreptul salonului oficial.

Etajul 3 nu este deschis, deocamdată, nici pentru public, nici pentru personalul aeroportuar, iar cheile imobilului se află la un director administrativ, potrivit surselor noastre. Cine l-a filmat pe președintele Klaus Iohannis a avut nevoie de chei pentru a intra în clădire. Este de verificat, spun aceleași surse, dacă șeful administrativ a permis intrarea în biroul din care s-a făcut filmarea sau doar a înmânat cheile unui director din conducerea companiei, spun sursele noastre.

Cert este că imediat după decolarea aeronavei filmarea a fost furnizată Antenelor, care au intrat imediat în „breaking news” pentru a-l ataca pe președinte.

La 1 octombrie 2019, Klaus Iohannis a plecat la Bruxelles cu un avion privat, închiriat legal, unde a participat la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă Europalia, România fiind ţară invitată de onoare.

Aeronava privată închiriată de Administrația Prezidențială pentru această ocazie este operată de o companie luxemburgheză – Global Jet Luxembourg SA (fostă Silver Arrows SA) – deținută de Antoine Jacques Raymond DAVID și Mike Antoine Torsten SAVARY.

Anchetă la SPP după ce Klaus Iohannis a fost filmat

După ce filmulețul cu Klaus Iohannis îmbarcându-se într-un avion privat a ajuns în presă, Serviciul de Pază și Protecție (SPP) a reclamat existența unui „incident de securitate națională”.

Ofițerii care se ocupă cu protecția președintelui au declanșat o anchetă la Aeroportul „Henri Coandă”, dar deocamdată nu se cunosc concluziile investigațiilor.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, declara, la vremea respectivă, că „orice angajat de pe platforma aeroportului putea să facă acel filmuleț, pentru că telefoanele mobile nu sunt interzise”. Mai ales, spunem noi, telefoanele „operate” de directorii companiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ