Adevărul despre tulpina Omicron. Ce spune medicul care a descoperit varianta: „Panică inutilă!”

FOTO: captură video
FOTO: captură video

Doctorul care a descoperit primul bolnav cu tulpina Omicron, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, Angelique Coetzee, spune că simptomele nu ar fi agresive, iar panica, mai ales în Marea Britanie, este inutilă.

Ea a mai spus, la BBC, că a întâlnit prima variantă la un bărbat trecut cu puțin de 30 de ani și că acesta se confrunta cu oboseală și o ușoară durere de cap, dar niciunul dintre simptomele obișnuite ale Covid.

„Ceea ce vedem clinic în Africa de Sud și amintiți-vă că sunt la epicentru – acolo unde profesez – este extrem de ușor. Pentru noi, acestea sunt cazuri ușoare” a spus dr. Coetzee

Întrebată dacă Marea Britanie „intră în panică inutil”, ea a spus: „Cred că o aveți deja acolo în țara voastră și nu o știți și aș spune, da, în acest stadiu aș spune cu siguranță. Peste două săptămâni poate vom spune ceva diferit” a adăugat ea.

Comentariile doctorului Coetzee au venit după ce a fost anunțat că primele două cazuri de variantă Omicron au fost confirmate în Anglia.

„Cred că această variantă a apărut de ceva timp poate nu în Africa de Sud, dar în alte țări unde s-a constatat o creștere rapidă a numărului de cazuri”, a declarat dr. Coetzee într-un alt interviu acordat agenției de știri ANI din India.

Ea a atras atenția că Omicron prezintă 30 de mutații în comparație cu variantele anterioare și a precizat că a descoperit primul pacient cu ceea ce s-a dovedit a fi noua varianta Omicron de Coronavirus pe 18 noiembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.