Acuzat de mită de 8,6 milioane euro, Lucian Duță e plătit de Spitalul Universitar fără să dea pe la serviciu! Oprescu îi semnează pontajele

Lucian Duță

Deși se pregătea să construiască, potrivit procurorilor DNA, propriul imobil P+4 într-o zonă rezidențială de lux din Capitală, Lucian Duță nu se sfiește să încaseze, lunar, un salariu de cercetător științific la secția de chirurgie condusă de Sorin Oprescu la Spitalul Universitar (SUUB)!

După ce și-a dat demisia din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în care ar fi încasat, potrivit DNA, o mită de 8,6 milioane de euro, Lucian Duță a continuat să fie plătit, cu circa 2000 de lei, lună de lună, de Spitalul Universitar București, ne-au declarat surse din SUUB. Colegii săi spun că nu l-au văzut, practic niciodată, la muncă.

Pontajele sale le semnează nimeni altul decât Sorin Oprescu, șeful Secției Chirurgie IV de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).

Prezența lui Duță în secția lui Oprescu, un secret bine păzit

După ce a devenit președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (în 2009), lui Lucian Duță i-a fost suspendat contractul individual de muncă, potrivit căruia presta servicii de cercetător științific în cadrul Secției IV Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București (cunoscut și ca Spitalul Municipal).

Ce nu s-a știut până acum este că după ce a demisionat din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duță și-a reluat, în acte, postul de cercetător, funcție pentru care încasează circa 2000 de lei pe lună. Colegii spun că nu l-au văzut, practic, niciodată la serviciu.

Prezența lui Duță este un secret bine păstrat – el nu figurează pe pagina de Internet a spitalului ca făcând parte din secția IV Chirurgie.

Lucian Duță
Lucian Duță nu figurează, pe pagina oficială, că făcând parte din Secția IV Chirurgie Generală din cadrul SUUB

Condica de prezență confirmă apartenența lui Duță la secția condusă de Oprescu

Secretul a fost păstrat atât de bine încât colegii de la alte secții de chirurgie din Spital nu știu că Duță lucrează acolo. „Cred că vă înșelați, domnul Duță nu a mai lucrat niciodată la SUUB după ce a ajuns președintele CNAS. L-aș fi văzut, am fi știut, cred, și noi”, ne-a declarat un chirurg de la o altă secție din Spital.

„Colegii” de secție ai lui Duță spun altceva! „Este o sfidare la adresa noastră, a celor care ne îngrijim aici de sănătatea a mii de bolnavi! De cinci ani de zile, Lucian Duță este pontat ca făcând parte din secția noastră, fără să dea, practic, pe la serviciu, decât o dată la o lună sau două. Chiar dacă este încadrat cercetător științific și nu are voie să opereze sau să fie medicul curant al unui pacient nu cred să mai fie cineva în spital în situația lui – să fie plătit fără ca măcar să treacă pe la serviciu!”, ne-au declarat mai mulți chirurgi din secția în care lucrează Duță. Aceștia ne-au furnizat și o copie de pe condica de prezență din care reiese, fără echivoc, că Lucian Duță este anagajat și în 2017 al SUUB.

Lucian Duta
Lucian Duță figurează în condica de prezență a secției

Cel care semnează pontajul pe baza căruia Duță își ia salariul este nimeni altul decât Sorin Oprescu, mentorul din trecut al fostului președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Nici Sorin Oprescu, nici Lucian Duță nu au răspuns demersurilor noastre de a-și prezenta un punct de vedere.

Citește și Lucian Duță, mită uriașă – 8,5 milioane de euro pentru Sistemul Informatic din Sănătate (SIUI)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here