A venit rândul lui Nicușor Dan să încapă pe mâna ANI, după Clotilde Armand

Nicușor Dan

A venit rândul lui Nicușor Dan să încapă pe mâna ANI, după primarul Clotilde Armand, pe motive de incompatibilitate.

Alexandru Pânișoară a formulat, în numele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU,) o sesizare la Agenția Națională de Integritate (ANI) față de starea de incompatibilitate în care s-a aflat Primarul General Nicușor Dan.

ADU invocă faptul că Nicușor Dan s-a autonumit, în august 2021,  director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

La fel a procedat și la Centrul Cultural EXPO ARTE și Administrația Străzilor, încălcând dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) și k) din Legea 161/2003 privind conflictul de interese și incompatibilitățile în funcțiile publice.

Nicușor Dan, a fost, pe perioada în care a deținut șefia interimară a celor trei instituții din subordinea Municipalității, exact aceeași situație în care s-a aflat și Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, când s-a numit pe sine Manager de proiect.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Instituția Prefectului și Parchetul cu privire la situația de incompatibilitate a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, iar prefectul Capitalei a atacat în instanță dispozițiile de primar invocate de către ANI.

Verificat și în ianuarie

Funcția de primar este incompatibilă cu orice funcție din structurile – administrații sau companii, subordonate acestuia sau consiliului local, a CGMB, în acest caz, a declarat pentru București FM Alexandru Pânișioară, de la ADU.

ANI a făcut verificări și în luna ianuarie privind modul în care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a asigurat reprezentarea mai multor instituții din subordinea primăriei, cum este și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

În august anul trecut, Nicușor Dan l-a îndepărtat pe șeful ALPAB, căruia i-a preluat atribuțiile, iar la ANI s-au făcut sesizări prin care edilul general a fost acuzat de incompatibilitate.

„Vă solicităm să ne transmiteți toate documentele semnate de Dan Nicușor Daniel, primar general al Municipiului București, în perioada în care a asigurat reprezentarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București”, se arăta într-o notificare trimisă, pe 31 ianuarie, la Primăria Capitalei de ANI.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.