sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalA venit rândul lui Nicușor Dan să încapă pe mâna ANI, după...

A venit rândul lui Nicușor Dan să încapă pe mâna ANI, după Clotilde Armand

-

A venit rândul lui Nicușor Dan să încapă pe mâna ANI, după primarul Clotilde Armand, pe motive de incompatibilitate.

Alexandru Pânișoară a formulat, în numele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU,) o sesizare la Agenția Națională de Integritate (ANI) față de starea de incompatibilitate în care s-a aflat Primarul General Nicușor Dan.

ADU invocă faptul că Nicușor Dan s-a autonumit, în august 2021,  director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

La fel a procedat și la Centrul Cultural EXPO ARTE și Administrația Străzilor, încălcând dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) și k) din Legea 161/2003 privind conflictul de interese și incompatibilitățile în funcțiile publice.

Nicușor Dan, a fost, pe perioada în care a deținut șefia interimară a celor trei instituții din subordinea Municipalității, exact aceeași situație în care s-a aflat și Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, când s-a numit pe sine Manager de proiect.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Instituția Prefectului și Parchetul cu privire la situația de incompatibilitate a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, iar prefectul Capitalei a atacat în instanță dispozițiile de primar invocate de către ANI.

Verificat și în ianuarie

Funcția de primar este incompatibilă cu orice funcție din structurile – administrații sau companii, subordonate acestuia sau consiliului local, a CGMB, în acest caz, a declarat pentru București FM Alexandru Pânișioară, de la ADU.

ANI a făcut verificări și în luna ianuarie privind modul în care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a asigurat reprezentarea mai multor instituții din subordinea primăriei, cum este și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

În august anul trecut, Nicușor Dan l-a îndepărtat pe șeful ALPAB, căruia i-a preluat atribuțiile, iar la ANI s-au făcut sesizări prin care edilul general a fost acuzat de incompatibilitate.

„Vă solicităm să ne transmiteți toate documentele semnate de Dan Nicușor Daniel, primar general al Municipiului București, în perioada în care a asigurat reprezentarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București”, se arăta într-o notificare trimisă, pe 31 ianuarie, la Primăria Capitalei de ANI.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...