UPDATE Autostrada Soarelui s-a redeschis după trei zile. La Constanța s-a ajuns numai cu trenul

Luni este a patra zi de când Autostrada Soarelui este închisă circulației, situație în care Constanța mai este legată de restul țării doar de cele câteva trenuri pe care CFR Călători le operează zilnic. Și acestea au însă întârzieri.

UPDATE S-a redeschis Autostrada Soarelui, până la Constanţa

Ministerul Transporturilor a anunţat luni dimineaţa că Autostrada Soarelui A2 (București – Constanța), precum și Autostrada A4 (Constanța – Ovidiu) au fost redeschise. Pe aceste drumuri, traficul se desfășoară controlat, în coloană, sub supravegherea Poliției Rutiere.
Circulația va fi redeschisă în câteva ore și pe DN3 (Ostrov – Basarbi), în acest moment singurul drum închis din cauza zăpezii viscolite pe carosabil, dă asigurări Ministerul Transporturilor.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, le-a cerut responsabililor din companii să sporească gradul de implicare. „În condițiile în care ne așteaptă două zile de atenționare cod portocaliu de ger, am solicitat tuturor companiilor din subordine/sub autoritate să rămână pe poziții. CNAIR-ului în mod deosebit, să rămână în dispozitiv necondiționat, pentru că nu este loc de abateri când vine vorba de siguranța participanților la trafic. Voi monitoriza în continuare, 24 de ore din 24, nu doar de la nivelul Comandamentului de Iarnă, ci și în teren, modul în care fiecare companie acționează.”, a declarat Răzvan Cuc.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat luni dimineață sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi cu circulația închisă din cauza vremii nefavorabile. Acestea sunt:

Ø  A2 (Autostrada Soarelui), Lehliu – Constanţa;

Ø  A4 (centura Constanței), Ovidiu – Constanța;

Ø  DN 3, Ostrov – Basarabi.

Între timp, a fost deschis traficul rutier pe următoarele sectoare de drum național;

Ø  DN 15D, cuprins între localitățile Piatra Neamț – Roman;

Ø  DN 22D, Horia – Ciucurova;

Ø  DN 3C, Constanța – Ovidiu.

De asemenea a fost ridicată restricția de tonaj de 7,5 tone instituită pe următoarele sectoare de drumuri naționale: DN 54, Vladila – Corabia și DN 28A, Târgul Frumos – Moțca;

Restricții de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone sunt în continuare pe următoarele sectoare de drumuri naționale:

Ø  DN 22C, Cernavodă –Basarabi;

Ø  DN 3, Basarabi – Constanța.

Pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în data 09.01.2017, ora 17:00 – 09.01.2017, ora 05:30, s-a acționat cu 1185 autoutilaje și s-au răspândit 7.232 tone material antiderapant și 32,95 tone clorură de calciu.

Nicio linie ferată nu este închisă

La rândul ei, compania națională CFR SA a anunțat că luni dimineață traficul feroviar este operațional pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.

Temperaturile înregistrate la nivelul șinei erau cuprinse între -8 grade C și -22 grade C.

Secții pe care trenurile circulă, din cauza condițiilor meteo, remorcate doar cu locomotive Diesel:

Urziceni-Slobozia

București-Constanța

Alexandria – Zimnicea,

Roșiori Est-Turnu Magurele,

Caracal-Corabia,

Botoșani-Leorda (sau locomotive DHC)

Restricții de viteză de 60 km/h-50km/h sunt instituite pe tronsoanele:

Caracal-Grozăvești

Făurei-Buzău (fir I)

Unde se pot informa călătorii

Cei care vor să călătorească cu trenul pot obține informații la:

– 0219521 – info CFR;

– https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/

– https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/?fref=ts

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here