A început războiul pentru apă în România! Primăria din Miheșu de Câmpie „fură” cu o instalație artizanală și introduce apă din baltă în rețeaua comunală

Sorin Petru Moldovan, președintele CS Torpi MS, care are în concesiune 1,93 ha de luciu de apă în comuna Miheșu de Câmpie, a sesizat, pe 21 iulie 2022, Poliția din localitate că în ziua precedentă, pe la 10 A.M., a descoperit că din lacul pe care-l are în concesiune se scotea apă cu „dispozitive improvizate/curent electric și pompă submersibilă”.

Într-o discuție telefonică, primarul comunei i-a explicat că „e rezerva de apă a comunei și au nevoie de apă pentru animale”.

Sorin Petru Moldovan mai spune în sesizarea către Poliție:

„ Am rugat să ia apa cu vidanja și să ducă la animale, având asigurarea domniei sale că nu vor pune în pericol viața peștilor din lac. Apoi am trimis o sesizare pe mail la 11:10 minute prin care informam Primăria de existența acelei instalații artizanale (foto) care ar putea pune în pericol viața persoanelor, rugând să facă demersurile necesare și de a sesiza eventual organele de control ale statului, cu mențiunea că nu știam unde duce conducta de apă care era montată în lac. Eu am presupus că se scoate apa, se încarcă în cisternă și se distribuie unde e nevoie.

În jurul 18, am fost sunat de dl. Alin Mureșan (membru CS Torpi MS – nota Cetățeanul) care m-a informat că de fapt s-a pornit pompa submersibilă și că scade nivelul apei din lac. L-am rugat să facă o sesizare la RENEL, să vină să întrerupă alimentarea cu energie electrică și să sesizeze autoritățile, pentru că înțelegerea mea cu dl. Primar era de a scoate apa cu vidanja, neștiind cine a montat instalația. Ce s-a întâmplat ulterior nu mai știu, dar dacă apa era introdusă în rețeaua de apă a comunei consider că este o problemă de sănătate publică și rog organele abilitate să ia măsurile ce se impun”.

În final, Poliția s-a spălat pe mâini, deși e criză de apă, după ce a constatat că acea conductă e legată ilegal la rețeaua de apă a comunei și l-a sfătuit pe Moldovan să sesizeze Direcția de Sănătate Publică Mureș.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here