Dan Barna: Eu voi fi în turul doi şi o să fiu următorul preşedinte al României

Prezidenţiabilul USR-PLUS Dan Barna şi-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Alianţa a strâns aproape 400.000 de semnături. Liderul USR a susţinut că România are nevoie de o schimbare.

Depunem astăzi aproape 400.000 de semnături. România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidenţialele, parlamentarele şi localele. Timp de 30 de ani ne-am obişnuit să acceptăm puţin de la clasă politică. Românii pot şi merită să fie fericiţi aici în România. În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii aşa cum ne-am obişnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate”, a spus Dan Barna, înainte de a intra în sediul BEC.

Liderul USR a afirmat că România are nevoie de o schimbare, pentru a nu ajunge în situaţia de a mai pierde un milion de români în următorii cinci ani.

Liderul USR Dan Barna l-a criticat, vineri, pe Klaus Iohannis spunând despre acesta că a fost „un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea”. Liderul USR a mai spus că dacă preşedintele Iohannis ar fi fost un „gospodar mai atent şi diligent”, nu se ajungea în astfel de situaţii.Şi Dacian Cioloş, propus pentru funcţia de premier dacă alianţa USR-PLUS va câştiga alegerile prezidenţiale, a afirmat că proiectul formaţiunii este de a schimba România în bine.

Dan Barna a venit la Biroul Electoral Central însoţit de Dacian Cioloş şi mai mulţi membri ai alianţei USR-PLUS, printre care Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea şi Cristina Prună.

Prezidenţiabilul a fost aşteptat, totodată, şi de susţinători.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.