Sibiu: O tânăra , campioană națională de box, a fost agresată sexual de un polițist

Una dintre fetele agresate sexual de un  poliţist din Sibiu este de două ori campioană naţională la box. Potrivit procurorilor, poliţistul, în calitate de antrenor, a mers cu fetele la Bucureşti şi s-a cazat cu ele în cameră, unde a încercat să întreţină raporturi sexuale cu fata de 12 ani.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, poliţistul, în calitate de instructor de box în cadrul unei asociaţii sportive, în timpul antrenamentelor le-ar fi atins pe fete, eleve ale sale, pe picioare, fese şi sâni, fără consimţământul acestora.

Agentul de poliţie este cercetat pentru tentativă de viol în cazul unei fete de 12 ani şi pentru agresiune sexuală în cazul unei fete de 17 ani.

Potrivit procurorilor, în aprilie 2018, poliţistul s-a deplasat cu fata de 12 ani la Bucureşti, pentru antrenamente la lotul naţional feminin de box, având în vedere că fata era de două ori campioană naţională la box şi dorea să facă sport de performanţă.

„Acolo s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a încercat prin exercitarea unor acte de constrângere fizică să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza şi îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în luna februarie 2019, antrenorul a fost la Bucureşti şi cu fata de 17 ani, unde aceasta urma să susţină o demonstraţie sportivă.

„Din nou s-a cazat în aceeaşi cameră cu minora, iar în timpul nopţii, a exercitat acte de natură sexuală asupra sa (altele decât cele prev. de art. 218 şi 220 C.pen.), constând în atingeri ale sânilor, feselor şi zonei intime, fără consimţământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitate acesteia de a se apăra şi de a-şi manifesta liber voinţa datorită constrângerii morale, respectiv profitând de starea de vulnerabilitate în care se afla aceasta (minora fiind singură cu el, într-o altă localitate, departe de casă, sub paza, îngrijirea şi supravegherea acestui adult care se bucura de poziţia sa recunoscută de autoritate şi de încrederea pe care o insuflase minorei, ca de altfel şi celorlalte fete din grupa de box pe care o antrena)”, mai arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Poliţistul a fost reţinut miercuri pentru 24 ore, iar joi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

„Judecătoria Sibiu a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, dispunând luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu”, susţin procurorii sibieni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.