Afacerea „PUZ -urile”, din nou în Consiliul General al Municipiului București! „Ziua Recunoștinței”

CGMB
Ziua PUZ-urilor la CGMB ar putea să transforme ospățul în plimbări la DNA

Consilierii generali ai Capitalei își freacă mâinile – trec din nou „la treabă” și votează marți, 15 decembrie, 49 de PUZ-uri și de PUD-uri (planuri de urbanism zonale și de detaliu). Singura „piedică” în calea mafiei PUZ-urilor, alta decât procurorii anticorupție ar fi consemnarea modului în care votează fiecare consilier în parte, așa cum prevede legea 215/2001

PUZ
Ziua PUZ-urilor (fotografia este un trucaj și nu există nicio legătură între „plocon” și secretarul general Tudor Toma)

Este adevărat, o asemenea „pleașcă”, cum nu a mai fost de câteva luni de zile pentru consilierii Capitalei, nu mai este doar un motiv de bucurie, de când se știe că „fenomenul” șpăgilor încasate pe filiere de infracționalitate organizată este atent monitorizat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Un singur Barometrul șpăgilor

„Abținerea” la vot, principala metodă a mafiei PUZ -urilor

Cetățeanul.net a dezvăluit, în mai multe rânduri, informații despre formidabila Mafie, care condiționează aprobarea PUZ-urilor de plata unor sume între 150.000 și 500.000 de euro. Altfel, dacă nu se plătesc sumele solicitate, planul nu este aprobat – nu primește numărul minim de 28 de voturi „pentru”. La un simplu gest al liderilor mafioți, majoritatea consilierilor votează că „se abțin” iar proiectul nu este aprobat. Votul de „abținere”, contabilizat ca fiind împotriva proiectului, este una dintre „smecheriile” de top ale acelor consilieri certați nu doar cu legea, ci și cu interesele investitorilor bucureșteni! Aceasta deoarece, pe de o parte, nu poate fi tras la răspundere și obligat să justifice, legal, de ce se împotrivește proiectului; pe de altă parte, investitorul, obligat să aștepte cu lunile, după fiecare abținere, până se introduce, din nou, PUZ-ul la vot, ar putea „ceda”, până la urmă, și să „cotizeze” pentru buzunarele „mafiei PUZ-urilor” de consilieri. Dacă nici atunci nu se plătește mita, consilierii se abțin din nou și o iei de la capăt! Sistemul de corupție și de trafic de influență funcționează de aproape zece ani și este binecunoscut tuturor partidelor, funcționarilor, investitorilor și aleșilor.

PUZ -uri fără șpagă, amânate la nesfârșit după bunul plac

PUZ
Și după trei ani de la introducerea PUZ-ului de pe Drumul Stegarului, pe 30 septembrie 2015, consilierii au avut „neclarități” și s-au „abținut” de la vot, respingând din nou proiectul!

Pe lista de astăzi a consilierilor se află un exemplu elocvent al Mafiei consilierilor! Planul de Urbanism Zonal Str. Drumul Stegarului – Str. Piscu Nou, sector 1, a fost de șapte ori până acum pe ordinea de zi a ședințelor CGMB (31.10.2012, 18.12.2012, 29.01.2013, 28.06.2013, 27.03.2014, 12.02.2015 și 30.09.2015) – fără ca CGMB să adopte o hotărâre prin care să aprobe sau să respingă această documentație de urbanism. Considerându-se vătămați, beneficiarii PUZ Str.Drumul Stegarului – Str. Piscu Nou, sector 1, au chemat în judecată CGMB, fiind constituite două procese pe rolul Tribunalului București Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal, unul dintre acestea având ca obiect să-i oblige pe consilierii generali să emită hotărârea de aprobare sau de respingere, adică, mai simplu, să respecte legea: „În termen de maximum 45 de zile de la finalizarea dezbaterii publice şi înaintarea expunerii de motive elaborate de primar/preşedintele consiliului judeţean şi a raportului de specialitate elaborat de către arhitectul-şef, consiliul judeţean sau local are obligaţia să emită o hotărâre prin care aprobă sau respinge documentaţia de amenajare a teritoriului sau urbanism” (art 56 alin „7” din legea 350/2001). Cu toate acestea, ultima dată când PUZ-ul a fost pe ordinea de zi, pe 30 septembrie, consilierii s-au obținut din nou!?!

Precizăm că semnatarul acestui articol nu a cunoscut niciodată pe vreunul dintre inițiatorii sau beneficiarii PUZ Drumul Stegarului și că a studiat cazul de mai sus strict din documentele publice oficiale!

În cazul PUZ Câmpul moșilor nr. 5, situația este chiar mai flagrantă – beneficiarii i-au anunțat deja, în ultima ședință, pe consilierii generali, că au o hotărâre judecătorească irevocabilă care-i obligă să aprope sau să respingă planul urbanistic. Mai mult, în procesul verbal al ultimei ședințe, din 26 noiembrie 2015, este consemnată și cererea Emiliei Popescu, unul dintre beneficiarii PUZ-ului, de a se consemna cum a votat fiecare consilier în parte, așa cum, a susținut ea, îi obligă și legea. într-adevăr, legea prevede obligația consemnării votului fiecărui consilier!  „Dezbaterile din şedinţele consiliului local, precum şi modul în care şi-a exercitat votul fiecare consilier local se consemnează într-un proces-verbal, semnat de preşedintele de şedinţă şi de secretarul unităţii administrativ-teritoriale” (art 42 alin 7 din Legea 215/2001).  Într-adevăr, dacă se va ști cum a votat fiecare consilier, va fi mai ușor și pentru organele statului să separe grâul de neghină în Consiliul general al Municipiului București și să pună capăt unei Mafii care a încasat șpăgi de zeci de milioane de euro de la investitorii care doresc să construiască în București.

Reporterii cetățeanul.net au făcut o vastă documentare asupra mai multor PUZ-uri aflate pe lista de astăzi a consilierilor, asupra cărora vom reveni și după votul de astăzi din Consiliul General!

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.