Fostul „rege al economatelor”, Ion Tănăsuică, consilierul local din Sectorul 6 fără venituri și conturi

Ion TănăsuicăAles în 2012 în Consiliul Local din Sectorul 6, din partea PSD, Ion Tănăsuică a precizat în toate declarațiile sale de avere că nu are niciun fel de venit în afara sumele primite ca îndemnizații de ședință. În urmă cu un deceniu se lăuda că învârte milioane, acum nu are niciun leu în cont.

Social-democratul Ion Tănăsuică (născut în 1955) susține că anul trecut a trăit cu doar 8.900 de lei, iar în anul precedent cu doar 4.018 de lei. Aceste sume sunt indemnizațiile de ședințe pe care le primesc consilierii locali din Sectorul 6.Ion Tănăsuică

Pe lângă acești bani, conform declarațiilor sale de avere, completate între 2012-2015, Ion Tănăsuică nu mai are niciun alt fel de venit. Nici el și niciun vreun alt membru al familiei sale.

Are bani de benzină

Deși are venituri lunare care se ridică la 150 de euro, mai mici ca salariul minim pe economie, alesul din Sectorul 6 este un șofer înrăit. Contactat telefonic, acesta ne-a precizat că nu poate vorbi momentan pentru că este la volan. Mai târziu, când am încercat din nou să luăm legătura cu acesta, consilierul local PSD nu a mai răspuns la telefon.

Cât despre averea sa, Ion Tănăsuică deține două apartamente, achiziționate în 1994 și 1997, fiecare de 67 de metri pătrați, conform declarației de avere. În același document, acesta scrie că mai avea și un autoturism Alfa Romeo. În declarația sa de avere, membrul PSD mai susține că nu este acționar sau administrator în nicio firmă.

În ciuda acestor afirmații date sub semnătură, Ion Tănăsuică apare în acționariatul firmei Tana’s Trans International din București. Consilierul local este și administrator al societății. În acționariat mai sunt prezenți Melania Carmen Tănăsuică (soția acestuia), Maratas Neculai, Mircea Radina și Constantin Tudor.

Facultatea de “Management-markheting”

Ion TănăsuicăDin CV-ul consilierului local de 60 de ani, reiese că a terminat Facultatea de “management markheting” la Universitatea Română Americană, în anul 2005. Deși a scris greșit numele specializării pe care susține că a absolvit-o, “markheting” în loc de “marketing”, el se laudă că știe să scrie și să vorbească bine și foarte bine în trei limbi străine. Este vorba de franceză, engleză și germană.

Înainte să ajungă să decidă în numele cetățenilor din Sectorul 6, Ion Tănăsuică a activat ca gestionar la Magazinul Unirea sau consultant în afaceri.

  • gestionar la Magazinul Unirea, 1976-1981
  • șef de unitate la Comturist, 1981-1990
  • șef complex expoziținal în Hanovra (Germania), 1990-1994
  • general manager la firmele Credo Com, International srl, Credo Invest, Tanas Trans International între anii 1994 și 2005
  • consultanță afaceri și management 2005-2010

Regele magazinelor ieftine și colegul lui Mihai Tănăsescu

Firma Credo Com, unde Tănăsuică a fost manager se ocupa în anii 2000 de magazinele de tip economat, magazine cu prețuri mici pentru pensionari și nevoiași.  În plus, actualul consilier local este unul dintre foștii colegi de clasă a lui Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor.

În prima parte a decade anilor 2000, Ion Tănăsuică deținea 23 de magazine de tip economat în Capitala și asigura marfa în restul economatelor care nu-i aparțin din Bucuresti.

“Eu învârt miliarde de lei, credeți că mă ajută cineva cu scutiri de câteva milioane? Singura afacere pe care o fac cu Primăria e că unele consilii locale mi-au dat spaţii comerciale cu o chirie de 1.500 de lei (n.r. – 1,5 lei acum) pe metrul pătrat. Recunosc că asta îmi convine, că distrug toată concurența. Nimeni nu poate ține pasul cu mine la prețuri!”, se lăuda Tănăsuică în urmă cu un deceniu în publicația “Curierul Național”. Actualul consilier local avea magazine economat, în spații primite la prețuri preferențiale, în sectoarele 3, 4 și 6. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.