Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare, Dumitru Băiculescu, conflict de interese penal! El e acum tehnocrat în Guvernul Cioloş

Băiculescu

Pe holurile demnitarilor Guvernului Cioloș  bântuie, zilele acestea, Dumitru Băiculescu, un personaj care, deși are serioase probleme penale, vrea să fie botezat tehnocrat și păstrat de Dacian Cioloș în fotoliul de președinte al unei instituții vitale pentru securitatea alimentară a românilor – Autoritatea Națională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Băiculescu
Dumitru Băiculescu, președintele Autorității Naționale  Sanitar Veterinare este cercetat penal pentru conflict de interese

În luna septembrie 2015, Agenţia Naţională de Integritate (ANI)a sesizat Parchetul asupra conflictului de interese penal în care se află secretarul de stat Dumitru Băiculescu, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare. Deși au trecut de atunci mai bine de două luni, timp în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a demarat ancheta, Dumitru Băiculescu nu a demisionat, dar nici nu a fost demis din funcția care îi dă și rangul de secretar de stat în Guvernul Dacian Cioloș.

Conflict flagrant de interese

Baiculescu
Desi nu mai avea nicio legătură cu fosta sa firmă, Medvet 2000, Băiculescu a emis factura în numele acesteia, pe 7 februarie 2014, când era deja directorul DSV Buzău (vezi stânga jos). Apoi tot el a dat și bun de plată (sus)!

Cetățeanul.net vă prezintă, în exclusivitate, dovezile conflictului de interese de care se face vinovat Dumitru Băiculescu. Pe 5 februarie 2014, Dumitru Băiculescu a fost numit în fruntea Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Buzău. Anterior, el cedase cele 95 la sută din acţiunile companiei Medvet 2000 SRL, unde era și administrator, unor apropiați – Nicoleta şi Daniel Drăguţ.

Cu toate acestea, pe 7 februarie 2014, când era deja directorul DSV Buzău și renunțase, în acte, la acțiunile la Medvet 2000 SRL, Dumitru Băiculescu a continuat să emită facturi în numele firmei cu care nu mai avea, oficial, nicio legătură. Mai grav, facturile emise de Băiculescu pentru crotalierea unor animale, adică montarea cipurilor de identificare, erau adresate și trebuia plătite chiar de către DSV, Buzău, instituția unde era déjà director.

Deși aflat într-un conflict de interese evident (oficialii publici nu au voie să intre în niciun fel de relaţii prin care să beneficieze companiile cu care au avut relaţii de afaceri în ultimii cinci ani), Dumitru Băiculescu și-a continuat manopera ilegală. Pe 11 februarie 2015, Dumitru Băiculescu a semnat chiar el „bun de plată”, ca director DSV Buzău, pe factura emisă, ilegal, tot de el.

Ulterior acestor încălcări flagrante ale legislației în vigoare, Dumitru Băiculescu a fost promovat președintele ANSV, cu rang de sceretar de stat. În ciuda faptului că ANI a constatat conflictul de interese penal în care se află, el e în continuare membru al Guvernului Dacian Cioloș, susținut puternic, spun surse din ministerul Agriculturii, de către unii dintre cei mai mari procesatori din industria alimentară.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.