UPDATE Tun în curtea lui Daniel Băluță, actualul primar al Sectorului 4! Vopsirea unui loc de parcare s-a scumpit de șapte ori

Băluță
Înlocuitorul lui Piedone, Daniel Băluță
Daniel Băluță
Sub „domnia” viceprimarului Băluță, vopsirea locurilor de parcare s-a scumpit de șapte ori

UPDATE Primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat, pentru Cetățeanul.net, că a decis deschiderea unei investigații pentru a afla care au fost motivele pentru care ar fi crescut, într-un asemenea hal (de șapte ori), sumele cheltuite pentru marcarea parcărilor din sector. Daniel Băluță ne-a mai precizat că a devenit ordonator de credite abia pe 30 iunie 2015, iar contractul din 09 iunie 2015 (cel prin care s-a produs jaful – n.r.) ar fi fost semnat de Constantin Ene, directorul economic al Primăriei.

Surse din cadrul Sectorului 4 ne-au dezvăluit o metodă prin care firmele partenere ale Primăriei de sector câștigă profituri grase din marcarea locurilor de parcare. Într-un singur an, printr-o „șmecherie de cartier”, pe care v-o prezentăm în continuare, prețul pentru marcarea cu vopsea a locurilor de parcare a crescut de șapte ori, de la zece lei, la 70 de lei pentru un loc, mai mult decât cât încasează Primăria pentru chiria anuală a unei parcări rezidențiale!!! Gaura din banii bucureștenilor este de câteva miliarde de lei vechi.

Afacerea a avut loc în ograda viceprimarului Daniel Băluță, actualul primar interimar al Sectorului 4, după demisia lui Cristian Popescu Piedone. Acum inspectorii Curții de Conturi, dar și procurorii, știu unde să caute!

Cum s-a „vopsit” bugetul pentru parcări în curtea lui Daniel Băluță

Pe 18 septembrie 2014, primarul de atunci al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a semnat un contract de lucrări pentru marcarea a 7700 de locuri parcare de reședință. Prețul convenit cu firma executantă (SC Răzvan Junior SRL) a fost de zece lei (fără TVA) pentru vopsirea unui loc de parcare (două linii paralele care încadrează o suprafață de 2,3 – 2,5 metri pătrați, potrivit standardelor).  Potrivit documentelor pe care le deținem, ulterior, pe 30 martie 2015, primarul Piedone i-a delegat atribuțiile de servicii comunitare de utilitate publică (inclusiv parcările) viceprimarului Daniel Băluță.

Daniel Băluță
De la 10 lei fără TVA pentru locul de parcare, cât a costat în 2014 (sus), tariful pentru vopsire s-a scumpit în 2015 la 30,19 lei/m.p., adică 70 lei/loc de parcare (jos)

După mai puțin de trei luni, Primăria Sectorului 4 a semnat un nou contract de marcare a locurilor de parcare, de data aceasta cu SC Delta ACM 93, un partener binecunoscut al mai multor primării bucureștene. „Deși trebuia să scadă, prețul vopsirii locurilor de parcare a explodat, la modul nesimțit.  Printr-o șmecherie contractuală, am ajuns să plătim de șapte ori mai mult pentru o banală marcare a unor linii paralele”, ne-au mpărturisit surse din Primăria Sectorului 4.

Într-adevăr, potrivit documentelor aflate în posesia cetățeanul.net, noul preț pentru vopsirea unui loc de parcare este cu mult mai mare decât cel din contractul din 2014. Potrivit anexei 2 la contractul de lucrări încheiat cu Delta ACM 93, noul preț pentru vopsirea (marcarea) unui loc de parcare este de 30 de lei/m.p Cum un loc de parcare standard este  marcat pe o suprafață de 2,3 – 2,5 m.p, rezultă că vopsirea locului de parcare costă acum cel puțin 70 de lei, de șapte ori mai mult decât în 2014 (mai mult decât taxa anuală încasată de Primărie pentru parcările rezidențiale – între 35 și 50 de lei). Bani frumoși, domnule primar interimar Băluță, nu-i așa?

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Nu te mai preface că nu știi să facă dna-ul controale la blocurile de locuințe sociale să vadă câte șmecherii se fac sunt oameni care fac foamea să își plătească dările iar restanțierii râd în nas aleia nehoiu 2-12 bl f3 f2 sect4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.