Carantină obligatorie impusă de Italia tuturor persoanelor din UE care intră in ţară, inclusiv italienilor

Foto, Italia. sursa: pixabay.com
Foto, Italia. sursa: pixabay.com

Italia va impune o carantina obligatorie de cinci zile pentru toate persoanele care vin din celelalte ţări ale Uniunii Europene. Acest lucru este valabil inclusiv pentru călătorii care revin pe teritoriul italian, au anunţat marţi surse din Ministerul Sănătăţii italian.

Orice călător care vine din Uniunea Europeană va fi obligat să facă un test pentru depistarea COVID-19 înaintea plecării, să respecte o carantină de cinci zile. Apoi va face un nou test la finalul acestei perioade. Această măsură este deja în vigoare pentru ţările din afara Uniunii.

Măsura se va aplica inclusiv italienilor care revin în peninsulă

Măsura ”se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc” în peninsulă. Inclusiv cetăţenilor italieni, a declarat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Data intrării în vigoare a acestei noi restricţii nu este deocamdată cunoscută. Acest lucru în contextul în care minivacanţa de Paştele catolic, care începe sâmbătă şi se încheie luni, este în mod tradiţional utilizată de turiştii străini pentru a veni în Italia.

Restricţii severe în Italia

În Italia sunt restricţii severe pentru a limita răspândirea coronavirusului. Cum ar fi închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării, potrivit digi24.ro.

Întreaga peninsulă va fi catalogată în zona ”roşie” (risc de contagiune ridicat şi restricţii maximale) pentru weekendul de Paşte.

Până acum, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here