Timmermans face opoziție la PSD. Inundații în Bistrița-Năsăud. Un român a câștigat Cupa Italiei – ȘTIRILE DIMINEȚII

Țara rămâne în noroi inundaţii asigurarea obligatorie de locuințe

06.30 Românii, liberi să circule și în Elveția de la 1 iunie. Luna viitoare încetează clauza de salvgardare care limita libera circulație a românilor în Țara Cantoanelor. Mai multe detalii în știrea de pe cetateanul.net.

06.15 Cioloș mușcă din prezidențiabilii Iohannis și Kovesi. Dacian Cioloș se ferește ca dracu’ de tămâie să recunoască franc că vrea să candideze la Președinție, dar îi arde ori de câte ori poate pe cei mai tari candidați de dreapta. Mai multe detalii în știrea de pe cetateanul.net.

06.00 Economiștii nu sunt impresionați de creșterea economică. Conform ultimelor date prezentate miercuri de Institutul National de Statistica, economia românească a crescut cu 5% în primul trimestru al acestui an. Mai multe detalii în știrea de pe cetateanul.net.

05.30 Cu vacile pe DN1! Protest extrem al unui fermier împotriva corupției dintr-o primărie prahoveană. Mai multe detalii în știrea de pe cetateanul.net.

05.15 Se mai poate apela de astăzi la aplicații gen Uber, Bolt și Clever? cetateanul.net va raspunde la această întrebare și vă explică ce s-a schimbat în legislație într-un material publicat astăzi.

05.00 Timmermans vrea să împiedice modificarea legislației penale dorită de Dragnea. Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi candidatul „cap de listă” al socialiştilor la alegerile europarlamentare, a declarat miercuri, înaintea dezbaterii de la Bruxelles, că prin scrisoarea trimisă pe 10 mai autorităţilor române încearcă să le convingă să nu renunţe la lupta împotriva corupţiei.

„Am scris o scrisoare destinată preşedintelui (ţării, n.r.), preşedinţilor celor două camere şi prim-ministrului, ca un pas preventiv: Nu este prea târziu, puteţi repara asta! Nu adoptaţi această legislaţie, nu reduceţi lupta împotriva corupţiei, nu mergeţi în acea direcţie şi implementaţi recomandările Comisiei”, a declarat Timmermans.

iNUN

04.50 Inundații în Bistrița-Năsăud. Zeci de case, curţi şi gospodării din mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost inundate, miercuri seară, în urma precipitaţiilor din ultimele ore, iar câteva zeci de persoane au fost evacuate de pompieri întrucât apa le intrase în locuinţe. Mai multe drumuri au fost blocate de aluviuni, iar localnicii din comuna Budacu de Jos au fost avertizaţi prin Ro-Alert că pe râul Budac a fost depăşită cota de inundaţii cu 60 de centimetri.

04.45 Ștefan Radu a câștigat un trofeu important în Italia. Lazio, cu Ştefan Radu intrat pe teren ca rezervă, a învins, miercuri, pe Stadio Olimpico din Roma, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Atalanta, în finala Cupei Italiei.

04.40 Cât de repede se va răzgândi? Directorul sportiv al FCSB, MIhai Stoica, a anunţat, miercuri, pe reţele de socializare, că nu va mai sta pe banca de rezerve a echipei, pentru că nu mai vrea să fie înjurat.

04.30 Netejoru, șef încă trei ani la Inspecția Judiciară. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât validarea rezultatelor finale ale concursului pentru ocuparea postului de inspector şef al Inspecţiei Judiciare, desfăşurat în 27 martie 2019, şi numirea lui Lucian Netejoru în funcţia de Inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, pentru un mandat de trei ani, începând din 15 mai 2019, au anunţat reprezentanţii CSM.

CITIȚI ȘI:

Alchimistul de la Hurmuzachi – doi miniștri PSD ascund impostura

Judecătoarea lui Sorin Oprescu se pensionează şi se apucă de prăjituri

Grupul Distribuitorilor de Presă (GEDP), judecat pentru delapidare

Documente. Primarul de la Predeal face spiritism penal! Morții susțin ALDE la europarlamentare

Restaurantul Mogoșoaia, afacere de famiglie la Ministerul Muncii

LĂSAȚI UN MESAJ