ȘTIRILE ZILEI – Viorica Dăncilă anunță remaniere guvernamentală și chiar restructurare; un nou cutremur în Vrancea

12.10 Se cutremură Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter a avut loc, joi,  la ora 10.53, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 92 de kilometri. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), acesta este al doilea seism produs în zona seismică Vrancea în ultimele 24 de ore.Cutremurul s-a produs la o adâncime de 92 de kilometri.

 11.30 Viorica Dăncilă anunță remaniere.”E clar că este nevoie de remaniere. Luăm în calcul şi o restructurare, dar trebuie o analiză atentă. Să vedem ce obţinem din această restructurare şi apoi să venim în faţa Parlamentului”, a spus Viorica Dăncilă, la DCNews.Premierul spune că nu exclude ca restructurarea să fie înlocuită de remaniere în două etape.

 11.00 Procurorul care a luat-o cu forţa pe fetiţa de 8 ani pentru a o duce la familia adoptivă, audiat la Secţie. Este vorba despre Maria Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina.Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri, amânarea pentru joi a deciziei privind suspendarea Mariei Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia sa adoptivă.

10.30  MAE: Alertă de călătorie în Grecia. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis cod roșu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice și ploi torențiale. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 10.00 Pesta porcină ia amploare. Focare în 18 judeţe. Virusul pestei porcine face ravagii în 77 de localităţi din 18 judeţe, cu un număr de 192 de focare. Potrivit ANSVA, în total au fost stinse 1.240 de focare, dintre care 136 de focare în judeţul Brăila (dintre care 11 în exploataţii comerciale); 132 de focare în judeţul Ialomiţa; 104 focare în judeţul Călăraşi (dintre care un focar într-o exploataţie comercială); 566 de focare în Tulcea (dintre care 3 focare în exploataţii comerciale şi un focar într-o exploataţie de tip A).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here