ȘTIRILE ZILEI-Rezultatele repartizării computerizate la Liceu au fost publicate; Tatăl din familia celor doi români decedaţi în Grecia va fi externat

11.30  Teodor Meleșacanu: Tatăl din familia celor doi români decedaţi în Grecia va fi externat astăzi. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a spus că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei şi copilului. ” Cea mai importantă veste este că, în cursul zilei de astăzi, tatăl va fi externat din spital. În prezent, Consulatul ţine legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalităţi, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectivă. Pentru moment nu avem alte informaţii în legătură cu români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment”. ( Teodor Meleşcanu).

11.00 Rezultatele repartizării computerizate la liceu au fost publicate. 146.000 de elevi au care susţinut Evaluarea Naţională află în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a. Secţii de la Colegiile ”Sf. Sava”, ”Gheorghe Lazăr” şi ”Spiru Haret” din Capitală, ”Fraţii Buzeşti” din Craiova, ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, ”Vasile Alecsandri” din Galaţi şi ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Brăila se regăsesc în Top 10 după ultima medie de admitere.

10.30 Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 3,16%. Este cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

 10.00 Tragedie pe calea ferată. Un tânăr de 20 de ani, mort după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de un tren. Victima este din localitatea Fersig, judeţul Satu Mare. Potrivit politiei, tânărul nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată iar maşina în care se afla a fost lovită de trenul accelerat Baia Mare – Bucureşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here