ȘTIRILE ZILEI – Președintele Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor

12.30 Dăncilă a făcut o propunere de comisr european din partea României. Ioan Mircea Pașcu, fostul europarlamentar, este propunerea guvernului român. România are în vedere portofoliile pe Energie, Transporturi, Mediu sau Politică de vecinătate, spun surse politice, arată Mediafax. Mai multe detalii pe cetateanul.net

12.00 Preşedintele României a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii. Legea prevede o creştere a punctului de pensie, după cum urmează: la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei; la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei; la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei. Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare şi care au născut 3 copii şi i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază, la cerere, de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare.

11.30 Parapantistul francez, găsit la o pensiune din Vrancea. Cetăţeanul francez dispărut cu parapanta în judeţul Covasna, căutat de zeci de persoane, a fost găsit în viaţă la o pensiune din judeţul Vrancea.. ”Parapantisul francez a fost găsit conştient la o pensiune din localitatea Greşu, judeţul Vrancea. S-au deplasat la faţa locului două ambulanţe Smurd de la Târgu Secuiesc – judeţul Covasna şi de la Vidra – judeţul Vrancea”, (ISU Covasna).

11.00 Accident de muncă pe șantierul podului peste Dunăre. Un muncitor care lucra pe șantierul podului peste Dunăre, de la Brăila, a murit după ce mai multe țevi PVC  au căzut peste bărbat. Cazul este anchetat de polițiști și de Inspectoratul Teritorial de Muncă.„Accidentul s-a produs în jurul orei 09:00, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Mures, în timp ce ajuta la descărcarea unor țevi din PVC, a fost surprins sub acestea, rezultând decesul. Vom continua cercetarile în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”. ( IPJ Brăila).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here