ȘTIRILE ZILEI: Carmen Dan şi-a depus demisia de la Ministerul de Interne; Ministrul Cuc, la spital după ce a fost implicat într-un accident

12.00 Ministrul de Interne Carmen Dan a demisionat. Anunțul a fost făcut înainte de şedinţa CEX. Înţeleg că nu intră în discuţie niciun criteriu de neperformanţă. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuţie şi referitoare la presiunea străzii. Nu ne-am deranjat până acum, acum deranjează. Mă aştept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoţionată decât în măsura în care am investit în acest minister şi sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a declarat Carmen Dan, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD. Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni pentru a discuta  remanierea guvernamentală. Sunt vizate opt ministere.

11.30 Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la spital după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie. Potrivit unui comunicat emis de minister, autovehiculul în care se afla ministrul Răzvan Cuc a fost implicat într-un accident de circulaţie. Ministrul a fost transportat pentru investigaţii la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. ”Menţionăm că Ministrul Transporturilor nu conducea respectivul autoturism. Instituţiile abilitate desfăşoară cercetări cu privire la circumstanţele producerii evenimentului respectiv”, se precizează într-un comunicat al ministerului. Accidentul a avut loc în jurul orei 10.00, pe Str. Alexandru Ioan Cuza/Str. Iacob Negruzzi. Au fost implicate două autoturisme în mişcare şi patru staţionate. Conducătorii auto au fost testaţi, rezultatul fiind 0.

11.00 Un nou termen în cazul Sorina. Judecătoria Slatina a fixat un nou termen pentru joi, 18 iulie, privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin. Amânarea a fost decisă din motive de procedură, pentru ca familia Săcărin să timbreze pe fiecare capăt o cerere de pretenţii în bani. Soţii Săcărin solicită pretenţii în bani de câte 30.000 de dolari pe lună pentru perioada cât stau în România şi nu realizează venituri în SUA.

10.30 Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 3,15%. Este cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României (BNR).  ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here