ȘTIRILE ZILEI – Dăncilă nu mai ascultă de Dragnea, Autoritatea Electorală anchetează Paralela 45 pentru că a încurajat prezența la vot

12.44 Anchetă a Inspecției Judiciare. Inspectia Judiciară a început acțiunea disciplinară fată de judecatoarea Monica Cipariu de la Tribunalul Bucuresti, cea care l-a achitat pe Vasile Blaga, după ce a întârziat redactarea motivarilor a 32 de decizii, între care și cea a achitarii fostului lider PNL Vasile Blaga. În lipsa motivării, procurorii DNA nu pot ataca decizia cu apel. Detalii în articolul de pe cetateanul.net.

12.15 Dăncilă se distanțează de Dragnea. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la Bacău, că va merge duminică la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, subliniind că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei. Este o nouă poziționare diferită a Vioricăi Dăncilă, numărul doi în PSD, față de Liviu Dragnea, care în ieșirile de până acum a încercat să minimalizeze referendumul pe justiție convocat de președintel Klaus Iohannis.

12.00 Decizie importantă în Justiție. cetateanul.net dezvăluie astăzi într-un material publicate pe site faptul că judecătorii consitituționali au luat încă o decizie importantă care duce la blocarea anchetelor. Detalii aici.

11.20 Anchetă pentru o campanie de încurajare a prezenței la vot. Touroperatorul Paralela 45 anunţă că va continua campania “Mergi la vot, mergi în vacanţă”, în pofida controlului declanşat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), considerând “abuziv şi cel puţin ciudat” acest demers “tardiv” al AEP. Reprezentanţii Paralela 45 spun că demersul companiei este preluat şi în alte industrii care au decis să încurajeze spiritul civic: Humanitas, Awake Festival, Lamonza şi multe alte branduri de renume.

11.15 Avertizare meteo. Meteorologii au emis, miercuri, o informare de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, valabilă până joi, la ora 22.00. Sunt vizate, în principal, judeţele din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, dar şi zonele de munte. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică care anunţă cantităţi de apă însemnate şi manifestări de instabilitate atmosferică, temporar accentuată. Intervalul vizat este miercuri, ora 12.00, joi, ora 22.00.

11.10 De ce sunt importante alegerile de duminică. Alegătorii din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemaţi la urne, a noua oară în istoria europeană, pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European (PE), de la 23 la 26 mai, relatează AFP, care prezintă cele mai importante cifre ale acestui scrutin. Detalii pe cetateanul.net.

11.00 Contract dubios la Spitalul Universitar din București. Bani pentru partid, reclamă la unison specialiștii din lumea medicală, scandalizați de hotărârea de guvern 145/2019, prin care Guvernul României a aprobat cheltuirea unei sume de 71 de milioane de lei pentru „dotarea blocului operator central” din Spitalul Universitar de Urgență (SUUB)! Suma aprobată de Viorica Dăncilă, la propunerea Ministerului Sănătății, este de cinci ori mai mare decât ce a solicitat SUUB în urmă cu mai puțin de trei ani!. Medicii afirmă că operațiunea pare a fi un adevărat „pom de Crăciun” pentru guvernarea PSD. Toate amănuntele în investigația publicată de cetățeanul.net.

08.00 Zi importanta la CCR. Sesizările PNL și USR cu privire la modificările aduse codurilor penale sunt pe ordinea de zi a Curții Constituționale. Reprezentanții celor doua partide considera ca s-au introdus peste 300 de modificări “nocive”.

CITIȚI ȘI:

Portretul lui Lucian Netejoru, cel mai iubit magistrat de către Liviu Dragnea

Toate minciunile legate de deschiderea metroului din Drumul Taberei. Ministrul Cuc se pregătește să-l facă vinovat și pe Moș Crăciun

VIDEO Cu vacile pe DN1! Protest extrem al unui fermier împotriva corupției dintr-o primărie prahoveană

Torționar cu 90 de decese, dar fără judecată. La fel ca în Dosarul Mineriadei

Populația era înfometată, dar șefii PCR și familiile lor aveau tratamente de lux în străinătate

UPDATE Decizie finală în dosarul UDMR-istei care a preferat închisoarea în locul muncii

UPDATE Video cu pacienți umiliți la Spitalul Universitar din București. Reacția ministrului

LĂSAȚI UN MESAJ