ȘTIRILE ZILEI – Votul electronic poate fi introdus de la următoarele alegeri. Trump nu a colaborat cu Rusia

12.00 Negocieri Iohannis – Dăncilă.  Premierul Viorica Dăncilă a mers la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice. Întâlnirea are loc după ce miercuri preşedintele Iohannis a cerut demiterea imediată a miniştrilor Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan.

11.30 Se schimbă regulile de la programul Prima Casa. Guvernul va aproba, în ședința de joi a Executivului, o hotărâre care schimbă modul de calcul al ratelor de la programul „Prima casă”, Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi și Programul guvernamental „INVESTEŞTE ÎN TINE”.

11.15 UDMR amenințăr că părăsește PSD-ul. Întrebat dacă UDMR va susţine o eventuală moţiune de cenzură, Attila Korodi a răspuns: ”Semnele sunt că din punctul nostru de vedere este oportună o astfel de abordare, numai că ceea ce aşteptăm de la celelalte partide de Opoziţie este o abordare serioasă, adică să existe clar o strategie pe fiecare pas care trebuie făcut în eventuala depunere a unei moţiuni de cenzură”, conform News.ro.

11.00 Inițiativă privind introducerea votului electronic. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) propune constituirea unui grup de lucru interinstituţional care să găsească soluţii de eficientizare a proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic şi/sau prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale din acest an şi a eliminării din secţiile de votare a listelor electorale tipărite. Şi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot.

10.45 Trump nu a rișcat să fie pus sub acuzare pentru colaborare ilegală cu Rusia. Procurorul special Robert Mueller a anunţat miercuri că încheie oficial investigaţia cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi a precizat că punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump „nu a fost o opţiune”, informează globalnews.ca.

10.30. Nicușor Dan mai încearcă o dată să ajungă la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan, fondatorul USR, a anunţat, într-o emisiune la B1TV, că va candida independent în 2020 pentru Primăria Bucureşti şi a cerut sprijinul alianţei USR-PLUS şi al PNL pentru a putea câştiga în alegerile locale. Mai multe detalii, in știrea publicată de cetățeanul.net.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here