ȘTIRILE DIMINEȚII – Dăncilă începe turneul prin filiale; 291 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, la Festivalul Nerversea

 9.10 Insolaţie, zgârieturi și leșinuri, la Festivalul Nerversea de la Constanța. Aproape 300 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Astfel, după prima noapte, un număr de 216 adulţi şi 75 minori au avut nevoie de asistenţă medicală la punctele de Prim Ajutor Medical şi la Posturile Medicale Avansate. Din acestea, şase persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale amănunţite”.( ISU Constanţa). Cei mai au cerut ajutor medical pentru insolaţie, zgârieturi sau după ce au leşinat, anunță Mediafax.

9.00 Viorica Dăncilă, premierul României și preşedintele PSD, va fi prezentă astăzi, 5 iulie, la Galaţi. Liderul naţional al social-democraţilor va susţine o conferinţă de presă alături de europarlamentarul Dan Nica, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Galaţi. Viorica Dăncilă va ajunge  și la Brăila și Tulcea, acesta fiind, de fapt, începutul unui turneu în organizaţiile judeţene pentru întărirea partidului în vederea campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

 8.00 Furt din benzinărie. Patru persoane au furat peste 22.000 de lei dintr-o benzinări din Turnu Măgurele. Este vorba de doi bărbaţi, o femeie şi un copil de 12 ani, care au profitat de neatenţia angajaţilor și au furat banii respectivi. Cei patru a au fost prinși în trafic și duși la audieri.

7.50 Accident pe A1 Bucureşti-Piteşti, un bărbat a decedat. Potrivit Centrului Infotrafic, pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 58, pe sensul de mers către Piteşti, în zona localităţii Satu Nou, judeţul Dâmboviţa, şoferul unui autoturism a oprit pe banda de urgenţă pentru a ridica anumite materiale de construcţii care îi căzuseră pe suprafaţa de rulare, moment în care a fost lovit de un autocamion care circula pe prima bandă. În urma impactului, conducătorul autoturismului a decedat.

 06.00 Programul Naţional de Boli Cardiovasculare nu are o reducere de fonduri în anul 2019, faţă de 2018, a precizat CNAS într-un comunicat de presă.
„Ca urmare a afirmaţiilor apărute public, conform cărora Ministerul Sănătăţii ar fi redus sau ar urma să reducă finanţarea destinată unora dintre pacienţii cu boli cardiovasculare, prin intermediul Programului Naţional dedicat, CNAS face următoarele precizări: Programul Naţional de Boli Cardiovasculare (care este gestionat de CNAS, nu de Ministerul Sănătăţii) nu are o reducere de fonduri în anul 2019, faţă de anul 2018. Din contră, în anul 2019 acest program beneficiază de un buget de 172 milioane lei, cu circa 8% mai mare faţă de cel de anul trecut – 159 milioane lei. Pe baza acestui buget majorat, se estimează că în acest an vor fi trataţi prin programul naţional aproximativ 36.000 de bolnavi, faţă de 33.690 în anul 2018″(CNAS).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here