ȘTIRILE DIMINEȚII – Daea nu se lasă și vrea să omoare cormoranii ca să crească profitul fermei fiicei

08.30 – Daea nu se lasă. România a cerut o derogare la Comisia Europeană pentru reducerea efectivelor de cormorani, care se ridică în prezent la peste 100.000, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la TVR 1. „Am cerut derogare pentru că România a fost singura ţară (care nu a cerut n.r.), 22 de ţări au cerut derogare cel puţin o dată, altele de două sau de trei ori, să reducă (efectivele de cormorani n.r.). Suntem în aşteptarea acestui răspuns. Avem în prezent peste 100.000 de exemplare, dar reglăm lucrurile. Văd tot felul de evaluări şi un profesor care conduce un ONG spune că 9.542 de cormorani sunt (în România n.r.). De ce nu 9.542,5? Poate a murit unul ieri…”, a precizat ironic Daea.

Reamintim că una dintre fiicele lui Petre Daea deține o fermă piscicolă în Dâmbovița, ferma care suferă și ea, alături de altele, de pe urma cormoranilor.

08.00 Un copil din Cugir a fost abuzat de alți copii și adolescenți. Un băiat în vârstă de 10 ani din Cugir a fost bătut de un grup de copii şi adolescenţi cu vârste între 11 şi 16 ani, iar filmul agresiunii a ajuns la mama acestuia, care a depus plîngere la Poliţie, fiind deschis un dosar penal. Agresorii sunt aşteptaţi miercuri la Poliţia Cugir, împreună cu părinţii. Copilul a fost trântit la pământ, bătut şi înjurat de către un grup de tineri. În timp ce îl agresau, agresorii au filmat întreaga scenă, scrie Alba 24. Printre cei care îl lovesc se află şi o fată. Videoclipul a fost făcut public, pe Facebook, de către mama celui bătut. În imaginise poate observa cum o fată îl loveşte cu picioarele, în timp ce acesta este căzut la pământ.

07.30 Neaga și-a dat demisia. Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a anunţat marţi seara că a decis să renunţe la funcţie, după ce premierul Viorica Dăncilă a solicitat luni revocarea lui Neaga, în urma unei analize a nou înfiinţatului Departament pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură.

07.00 Ministerul de Externe recomandă să fie evitate vacanțele în două state. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croaţia că, pentru miercuri, au fost emise avertizări cod portocaliu şi cod galben pentru multe regiuni. De asemenea, potrivit MAE, mai multe regiuni din zona de centru-nord a Italiei se vor confrunta cu fenomene meteorologice intense, sub formă de ploi şi furtuni.

06.00 Platforma pentru votul din străinătate. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat, marţi, platforma votstrăinătate.ro unde se pot înregistra cetăţenii care se vor afla în străinătate la alegerile prezidenţiale din acest an. În diaspora se va putea vota în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, atât la primul cât şi la al doilea tur de scrutin. Înregistrarea pe votstrainatate nu este obligatorie, dar va permite autorităţilor să stabilească secţiile unde afluxul de alegători va fi mai mare.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here