ȘTIRILE DIMINEȚII-Remaniere guvernamentală: opt miniștri ar putea fi schimbați; Încep înscrierile în cadrul Programului Rabla

8.00 CEX discută, astăzi, remanierea guvernamentală. Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat că, astăzi, în cadrul CEX va fi analizată activitatea a opt ministere, printre care şi unele de la ALDE. Printre miniștrii care ar putea pleca acasă s-ar regăsi ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, ministrul Turismului Gheorghe Trif, dar şi ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan şi cel al Agriculturii, Petre Daea. Dintre miniştrii ALDE, cel care va pleca este ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

7.50 Cazul Sorina, din nou la judecată. Judecătoria Slatina va decide luni dacă Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, poate părăsi ţara împreună cu familia de români stabiliţi în Statele Unite ale Americii, care a adoptat-o. Judecătoria Slatina este a cincea instanţă chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.

7.30 Încep înscrierile pentru programul Rabla. Persoanele fizice se pot înscrie, începând de astăzi, în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice. ”Începând de luni, 15 iulie 2019, ora 10.00, Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia persoanelor fizice suma de aproximativ 20 milioane lei, pentru noi înscrieri în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, sumă rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele provenite din modificarea eficienţei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasă superioară la o clasă inferioară, la cererea beneficiarului”, a anunţat Administraţia Fondrului pentru Mediu.

7.00 CFR: Podul de la Constanța intră în reparații. Lucrările de reparaţii şi consolidare la Podul Constanţa – podul de cale ferată situat pe magistrala feroviară Bucureşti – Constanţa, la km 4+327 – încep luni, 15 iulie, şi se vor desfăşura doar în cursul nopţii, în intervalul orar 22:00 – 5:00, informează CFR SA. Valoarea contractului este de 3,491 milioane de lei, fără TVA, iar durata este de opt luni, proiectare şi execuţie lucrări.

6.00 Vreme rece și ploioasă. Meteorologii anunță că vremea va neobișnuit de rece pentru această perioadă a anului în toată ţara. În est, sud-est, centrul, la deal şi la munte va ploua torenţial şi va cădea şi grindină. Cantităţile de apă vor fi însemnate şi sunt condiţii de grindină. Temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius. 19 grade sunt prognozate la Braşov, 22 la Bacău şi Cluj-Napoca, 24 la Constanţa şi Deva şi 26 de grade la Galaţi.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.