Șefii de la RADET și de la Autoritatea de Reglemntare se fac că analizează fuziunea RADET cu ELCEN

Tot mai mulți directori a lui Oprescu sunt vizați de anchete
Tot mai mulți directori a lui Oprescu sunt vizați de anchete

Criza sistemului de încălzire centralizată din municipiul București nu a atins niciodată paroxismul ultimelor zile: 1.5 milioane de locuitori au rămas fără apă caldă timp de mai multe zile. Disfuncționalitatea sistemului nu mai este demult o știre pentru nimeni. Toți cunoaștem și simțim efectele sale: lipsa presiunii apei calde la etajele superioare ale blocurilor, plata apei reci la preț de apă caldă, avarii nesfârșite deși, chipurile, facem probe și revizii tehnologice, lipsa căldurii în timpul iernii, mii de reclamații anuale la RADET privind calitatea scăzută a serviciilor, scrie Cornel Pieptea pe blogul personal.

„În timp ce 1.5 milioane de bucureșteni își încălzeau apa la aragaz și făceau baie în lighean, ce face principalul responsabil? Deși avea datoria legală de a rezolva cât mai urgent problema, primarul general al Capitalei, domnul Sorin Oprescu, preferă să iasă în cursul zilei de 7 octombrie 2014 într-o conferință de presă în care politizează criza sistemului de încălzire și proliferează o serie de scenarii și acuzații fantasmagorice. Partidul Național Liberal respinge categoric acuzațiile domnului Sorin Oprescu, din partea căruia așteaptă scuze publice pentru atacul nefondat, și cere convocarea de urgență a Consiliului General al Municipiului București într-o ședintă legal constituită”, a ținut să explice alesul general declarația edilului-șef al Capitalei, Sorin Oprescu: „Se site un vânt liberal în acțiunea de oprire a apei calde”.

Liberali îl acuză de minciună pe Oprescu

Și, în timp ce edilul Sorin Oprescu susține că aleșii nu au votat unirea RADET-ului cu ELCEN, consilierii liberali au povestit că ei au votat de patru ori proiectul de hotărâre și tot de atâtea ori, decizia aleșilor a fost atacată și anulată de prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan

„În ședinţa Consiliului General din data de 04.09.2014, grupul consilierilor PNL a solicitat modificarea ordinii de zi astfel încât hotărârea referitoare la solicitarea de transfer a acțiunilor ELCEN din proprietatea privată a statului român în proprietatea privată a municipiului București să fie adoptată cu respectarea prevederilor legale, riscând în caz contrar ca hotărârea să fie suspendată, iar procesul blocat din nou. Din păcate, propunerea noastră a fost respinsă, iar proiectul nu a fost adoptat”, a explicat Pieptea.

Aleșii nu au primit nici acum documentația proiectului privind unirea RADET-ului cu ElCEN

În cadrul celei de a doua etape din transformarea RADET în societate comercială, Consiliul General nu a primit nici până la această dată de la Consiliul de Administrație al RADET și de la Autoritatea Municipală de Reglementare în Domeniul Serviciilor Publice documentația necesară.

O altă etapă, la fel de importantă, presupune preluarea acțiunilor ELCEN în procent de 100% de către municipalitatea București de la Guvernul României. Și acest pas este incert din cauza lipsei de interes cu care actualul cabinet tratează obligația de achiziționare a celor 2,4% acțiuni ale ROMGAZ SA de la ELCEN, mai scrie Pieptea.

„Trecerea ELCEN la Primăria Capitalei, înainte de transformarea RADET-ului în societate comercială, nu va rezolva problema încălzirii centralizate. Abia după integrarea celor două entități în proprietatea municipalității se vor putea derula procesul de fuziune și, ulterior, ștergerea datoriilor prin confuziune”, mai scrie liderul liberalilor din Consiliul General.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.