Brăila: Zeci de școli și grădinițe nu au avize sanitare

scoli, gooogle
scoli, gooogle

Cu mai puțin de o lună până la începerea anului școlar, din cele 263 unități de învățământ din județul Brăila, doar 158 au autorizaţie sanitară , conform Direcției de Sănătate Publică ( DSP)  Brăila.

 

Situație alarmantă in județul Brăila cu doar 3 săptămâni până la  începerea anului școlar. Din totalul celor 263 locaţii există autorizaţie sanitară de funcţionare doar pentru 158 , ceea ce înseamnă un procent de  60,07% , fiind incluse şi avizele eliberate în baza declaraţilor pe propria răspundere.

Conform statisticii DSP Brăila, în municipiul Brăila  sunt 8 locaţii care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, în timp ce în orașul Ianca nu există autorizație sanitară pentru trei locații iar în orașul Însurăței sunt de asemenea probleme . De asemenea, zeci de scoli și grădinițe din mediul rural vor începe, că și în anii trecuți, anul școlar fără aviz sanitar de la DSP Brăila. În anul școlar 2018- 2019 , din cele 110 de unități de învățământ cu personalitate juridică și cele 156 de unități de învățământ fără personalitate juridică, doar 155 aveau autorizație sanitară aliberata de DSP Brăila, ceea ce nu a împiedicat începerea anului școlar în toate unitățile.

Fifor vrea să știe câte școli nu au avize sanitare

Ministru de Interne Mihai Fifor a solicitat luni, în cadrul videoconferintei cu prefecții , că până vineri fiecare județ să prezinte o situație cu numărul școlilor care nu dețin avize sanitare și avize eliberate de ISU.

„Incepe verificarea unităților de învățământ astfel încât să știm exact unde ne situăm, cu fiecare unitate de învățământ, care sunt condițiile, care sunt măsurile care s-au luat pentru fiecare unitate de învățământ astfel încât anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții. Am cerut inspectorilor șefi din fiecare județ un plan de măsuri pentru a a sigura siguranța în jurul unităților școlare (…) aș vrea să solicit prefecților ca până diseară împreună cu inspectorul general școlar să prezinte o situație cu toate unitățile de învățământ care nu are grup sanitar (…) Totodată, dorim să știm care este situația cu școlile care nu au autorizație în acest moment și care sunt măsurile care pot fi luate”,  a pus Mihai Fifor.

La rândul său, Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației a declarat se vor găsi cele mai bune soluții ca școlile să fie pregătite la începutul anului școlar, chiar dacă a rămas o perioada destul de scurtă de timp. Este important ca fiecare școală să poată să atingă standardele necesare, a subliniat ministrul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.