sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCe decizie a luat şeful campaniei de vaccinare în legătură cu AstraZeneca!

Ce decizie a luat şeful campaniei de vaccinare în legătură cu AstraZeneca!

-

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în acest moment nu mai sunt locuri pentru vaccinare în cazul dozelor de la Pfizer.

De cealaltă parte, numărul românilor care vor să se vaccineze cu AstraZeneca a scăzut.

„La acest moment în centrele de vaccinare mai sunt 18.000 de locuri libere la AstraZeneca. Ca atare, deși și-au anulat un număr mare de persoane programările, în același timp un număr și mai mare de oameni și-au făcut programare. La centrele Pfizer nu mai sunt locuri libere în centrele de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Gheorghiţă recomandă AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță a mai declarat că problemele de sănătate apărute la persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca reprezintă un caz la un milion de persoane, cu mult mai puțin față de rata normală de apariție a respectivelor probleme de sănătate la persoanele nevaccinate, anume un caz la o mie de persoane.

CITEŞTE ŞI: Medicul Gheorghiţă dezvăluie câte persoane vor fi vaccinate până în mai

„13 state la nivel european au decis suspendarea temporara a unui singur lot AstraZeneca, 7 state au decis continuarea vaccinarii cu toate loturile AstraZeneca si 15 state au decis suspendarea temporara a vaccinarii cu toate loturile. Romania a decis continuarea vaccinarii. Agentia Europeana a Medicamentului si-a mentinut acelasi nivel de recomandare, la acest moment beneficiile depasesc riscurile. Nu exista, legat de evenimentele tromboembolicem semnale legate de o frecventa mai mare decat in populatia generală nevaccinata. Vorbim de un caz la un milion de persoane vaccinate, mult sub frecventa estimata la populatia nevaccinata, un caz la o mie de persoane. Azi Agentia Europeana a Medicamentului reevalueaza toate datele. Cred in continuare ca trebuie sa acordam credit Agentiei Europene a Medicamentului care a precizat cat se poate de clar ca nu exista date care sa faca legatura de cauzalitate cu vaccinul”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va reuni marţi grupul său de experţi pentru a studia siguranţa acestui vaccin, dar conducerea instituţiei a recomandat deja continuarea utilizării acestuia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...