În România au trecut prin boală deja peste 200.000 de persoane. Multe dintre ele ar vrea să se vaccineze, dar nu ştiu exact când ar fi de bun augur acest lucru!
Medicii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara le recomandă persoanelor care au COVID-19 să se vaccineze la 30 de zile de la obţinerea unui test negativ. Totuşi, susţin medicii, vaccinarea unei persoane afectate de boală nu este o problemă.
Mai multe cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara şi de la Spitalul Judeţean Timişoara au fost diagnosticate cu COVID-19 după ce au fost vaccinate.
În toate aceste cazuri s-a constatat că medicii erau infectaţi în momentul vaccinării, dar erau asimptomatici, virusul fiind în perioada de incubaţie. Vaccinarea cadrelor medicale care erau infectate fără să ştie la momentul vaccinării, intră în contradicţie cu recomandarea medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, potrivit căreia, în cazul celor care au avut COVID-19, vaccinarea ar trebui să se facă la 30 de zile de la obţinerea unui test negativ. Medicul Virgil Musta a explicat că recomandarea de vaccinare la 30 de zile de la obţinerea unui test negativ nu este una specifică vaccinului anti-COVID, fiind o recomandare generală, valabilă în cazul oricărui vaccin. Doctorul Musta a declarat că nu este nicio problemă dacă o persoană se vaccinează în timp ce e infectată fără să ştie, fiind asimptomatică.
„E o chestie de cum sunt recomandările. Eu sunt convins că dacă te vaccinezi şi eşti în perioada de incubaţie a bolii nu poate să aibă reacţii deosebite. Nu ar avea de ce să influenţeze vaccinul negativ evoluţia bolii”, a declarat doctorul Virgil Musta.
Medicul a precizat că în cazul oricărui vaccin recomandarea este să fie administrat la 30 de zile de la o boală acută. „Se consideră că într-o boală acută se produce o tulburare în imunitatea organismului. Organismul produce anticorpi ca să se apere. Dacă tu introduci vaccinul mai repede care este interesul tău? Organismul să reuşească să sintetizeze anticorpi. E vorba de principiu pentru că sunt unii care spun că pot să facă şi zece vaccinuri deodată că organismul suportă. Epidemiologic s-a hotărât să faci pe rând. Sunt nişte reguli de vaccinare”, a explicat doctorul Virgil Musta.
Cetățeanul TV