Experții Organizației Mondiale a Sănătății spun că imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate ține șapte luni. Tot ei spun că este posibil ca persoane care fac forme ușoare ale bolii, să nu dezvolte anticorpi sau să îi piardă mult mai repede, caz în care se pot reinfecta.
„Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili.Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin”, este de părere doctorul Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, citat de Digi 24.
Un alt studiu al Institutului Naţional pentru Sănătate şi Asistenţă Socială (THL) din Finlanda arată că anticorpii pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 se menţin în organism timp de cel puţin patru luni după infectare.
Cercetarea a analizat 129 de persoane din 39 de familii în care cel puţin unul dintre membri a prezentat rezultate pozitive la testul PCR pentru depistarea COVID-19.
Studiul a confirmat că 63 din cele 64 de persoane testate pozitiv au dezvoltat anticorpi în prima lună de la infectare şi, în plus, au identificat anticorpi la alte 17 persoane care au avut rezultate negative la testul PCR.
”Rezultatele în urma studiului THL confirmă dovezile conform cărora anticorpii produşi după o infecţie naturală şi imunitatea potenţială ar dura cel puţin patru luni”, a declarat Merit Melin, cercetătoare la THL şi conducătoarea studiului, potrivit Agerpres.
Cetățeanul TV